Diversiteit leidt tot beter resultaat

De voordelen van diversiteit voor leiders en medewerkers in organisaties zijn te talrijk om het fenomeen niet serieus te nemen. We noemen er een paar.

-Verschillende percepties leiden tot verschillende invalshoeken: geen groupthinking; meer mogelijkheden als er een weg moet worden gekozen. Dat leidt tot betere besluiten en betere besluiten tot betere resultaten.

-Verdieping van perceptie leidt tot beter afstand kunnen doen van je eigen ‘waarheid’ en de daarmee samenhangende emotie. Je ‘tunnelt’ minder, doordat je regelmatig naar je eigen invalshoek moet kijken als een invalshoek. Je kijkt breder en rationeler bij belangrijke beslissingen. Je oordeelsvorming is dus beter en daarmee ook je besluitvorming.

-Door een variatie aan mensen en meningen word je zelfkritischer en daardoor stap je makkelijker af van een verkeerde koers. Te lang vasthouden aan een verkeerd gekozen koers is een veel voorkomende fout van organisaties.

-Meer kennis in internationale business door betere internationale relaties. En daardoor meer omzet.

-Door onze fixed price cultuur zijn Nederlanders vaak minder goed in onderhandelen dan mensen met een migranten achtergrond. Terwijl onderhandelingen buitengewoon belangrijk zijn voor het bedrijfsresultaat.

-Politie, ziekenhuizen en defensie krijgen een beter beeld van de samenleving en de mensen uit andere culturen, wanneer ze veel diversiteit in hun organisatie hebben. Dit voorkomt vertragende misverstanden en bloopers, maar zorgt ook voor efficienter werken. En daar kan niemand tegen zijn.

Reden genoeg dus om diversiteit een belangrijke plaats te geven in je organisatie. Het is altijd moeilijk om te meten wat het positieve effect is op het resultaat van diversiteit, maar wie het goed inzet gaat er in elk geval veel profijt van hebben.

Bert Overbeek schreef onlangs het boek ‘Diversiteit: benut de kracht van verschillen in organisaties’. Het boek stijgt op dit moment snel in de Managementboek top 100. Je kunt het hier bestellen: https://www.managementboek.nl/boek/9789492221667/diversiteit-benut-de-kracht-van-verschillen-in-organisaties-bert-overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *