Facebook is toch gewoon: wat jij er van maakt?!

Waarom post een mens veel op Facebook? Ik ben namelijk iemand die dat doet. Deels omdat ik veel schrijf. Maar voor mij heeft het meer functies. Ik zal ze eens inventariseren.
1. Ik vind het prettig om zaken op te schrijven, te fotograferen of naar dingen te verwijzen die ik boeiend vind. 2. ik vind het prettig om anderen te volgen en te kijken wat die aan het doen zijn. 3. de respons van anderen op dat wat je meemaakt is vaak boeiend, interessant en soms zelfs hartverwarmend. Je kunt er zelfs van leren. 4. In een leven zoals dat van mij (veel reizen, veel werken, weinig vaste ritmes) is het handig dat familie en vrienden mee kunnen kijken waar je nu weer uithangt. En bij bepaalde zaken kan je gelijk een grote menigte bereiken.


Sommige mensen hekelen Facebook. De een vindt het een goed nieuws show, anderen vinden dat je ‘geen echt contact hebt’, weer anderen wijzen op de commerciële motieven.
Ik heb daar allemaal niet zo’n last van. Ik gebruik het voor mijn doelen, mensen kunnen me afzetten of langs me heen surfen als ze denken: daar hebbie hem weer! Niemand is verplicht om alles te lezen. En ik verwacht het ook niet.
Ik ben er wel eens een paar maanden afgeweest, en ik vond dat wel even lekker, maar uiteindelijk miste ik toch de ‘virtuele gezelligheid’ van dit medium. Dus ik ga er lekker mee verder (-: Kort samengevat: Facebook zelf is ‘niets’. Het is een fotoboek zonder foto’s, een boek zonder letters. Je vult het zelf in. Het is een lay out voor boodschappen die je wilt versturen.
Waarom je die boodschappen zou versturen, dat is een andere vraag. Ook daar wordt graag denigrerend over gedaan. Maar waarom? Waarom zou iemand die outgoing is op sociale media meer kritiek moeten oogsten dan iemand die daar niet zoveel mee heeft.
Het is mooi dat we anders zijn; dat de een extravert en de ander introvert is, dat de een zich op sociale media wil uiten en de ander niet. En het aardige is: die twee weten elkaar altijd weer te vinden in huwelijken en relaties.
 Bert Overbeek, management trainer en executive coach, schreef een aantal managementboek top 10 boeken, waaronder het in 2017 verschenen ‘Diversiteit’. Hij houdt zich al enige tijd bezig met lezingen over het brein en de toekomst. pitchersupport.jimdo.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *