Berichten van

Loyaliteitsconflict: getuigen voor je ex-werkgever?

Een lezeres, ik noem haar Monique, benaderde mij met het volgende dilemma. Zij is door een voormalig werkgever opgeroepen om te getuigen in een rechtzaak die dit bedrijf heeft aangespannen tegen een leverancier. Het betreft een al jaren slepende kwestie, die dateert uit de tijd dat Monique nog bij dat bedrijf werkte. Monique zit ermee in haar maag.

Reizen voor de baas, in je vrije tijd of niet? (CASE)

Bij een middelgroot bedrijf in het zuiden van het land zijn de werktijden in principe van 8:30 tot 17:00 uur. Het bedrijf heeft een aantal consultants in dienst, die regelmatig klanten bezoeken. John is zo’n consultant. Ambitieus, hardwerkend en flexibel. John woont op een half uurtje rijden van het bedrijf. Om 8 uur moet hij dus in de auto stappen, om op tijd te beginnen. Als hij een klant bezoekt, vertrekt hij soms iets eerder.

Op een dag wordt John aangesproken door zijn leidinggevende Victor. Het is Victor opgevallen dat John vaak pas om 10 uur de eerste afspraak bij een klant heeft. Dat is dus anderhalf uur te laat! Om half 9 begint immers de werkdag.

Botte hork (‘directeur’) vs hoogopgeleid grietje…

Ad en Jos, de twee directieleden van bedrijf X,
zitten in gesprek met Kees, inkoopdirecteur van
een potentieel toekomstige klant. Alle 3 de mannen
zijn ‘onderaan’ begonnen en in de loop der jaren opgeklommen tot directeur. Kees overweegt producten te gaan afnemen van Ad en Jos, maar dan moet hun fabriek wel voldoen aan specifieke hygiëne-eisen. Kees reutelt het lijstje met eisen op. Ad en Jos kijken elkaar vragend aan en roepen snel Karin, de kwaliteitsmanager, erbij. 

Promotie omdat het leuk is?!

Regelmatig spreek ik mensen, die de kans krijgen om promotie te maken. Promotie wil in dit geval zeggen: meer verantwoordelijkheden en/of een hogere functie krijgen. Dit betekent niet, dat de extra verantwoordelijkheden gewaardeerd worden in het salaris. Het salaris blijft voorlopig zoals het is. Daar zijn natuurlijk allerlei goede redenen voor…

Wie houdt nu wie voor de gek?

“Het maakt mij niet uit hoe laat je naar huis gaat. Al ga je elke dag om half 4 naar huis, interesseert me niet, als je werk maar af is.”

Túúrlijk gaat het om de output. Wij zijn hier echt niet zo kinderachtig dat we bijhouden hoe lang iemand werkt. Kom nou toch! Nee hoor, het gaat ons om het resultaat…

Snotneus wordt teamleider?

Edward heeft promotie gemaakt. Sinds kort is hij teamleider op een afdeling waar hij voorheen medewerker was. Edward is een jonge, enthousiaste man die blij is met de kans die hij
heeft gekregen. Hij heeft allerlei goede ideeen en wil zich volop inzetten om de afdeling neer een hoger niveau te tillen. Zijn teamleden delen die vreugde niet…

De zoveelste pep-talk…

Bij een middelgroot bedrijf in het westen van het land heeft de crisis haar sporen nagelaten. In de eerste helft van het jaar waren er nauwelijks orders, waardoor noodgedwongen afscheid genomen moest worden van een kwart van de medewerkers. Iedereen begreep dat het nodig was. De situatie was ernstig….