Paola Pisu

Paola Pisu

Mijn naam is Paola Pisu en vanaf 2001 werk ik als coach/counselor, trainer en ontwikkelaar van leertrajecten; met buitengewoon veel passie en plezier. Dan valt, van op de één op de andere dag in het prille voorjaar van 2020 door de corona-crisis, bijna al mijn werk weg.

Zoals je vast wel weet, heeft elk nadeel ook zijn voordeel. Het was tijd voor bezinning. Het was de hoogste tijd om mezelf opnieuw uit te vinden en regie over mijn eigen toekomst te nemen. Ik volgde de opleiding tot hypnotherapeute en verbrede daarmee mijn aanbod.

Regie in eigen handen nemen

Dat is ook het uitgangspunt bij coaching en hypnotherapie: je komt, omdat jij zelf de regie over je eigen leven, toekomst en gezondheid in handen neemt. Je beseft dat je enige coaching of vorm van begeleiding nodig hebt om zelf stappen te maken. Er zijn van die momenten waarop jij je realiseert dat je er alleen niet helemaal uitkomt. Dat het goed is om de samenwerking met een professional op te zoeken. De aanleiding daarvoor verschilt van persoon tot persoon. De overeenkomst: de regie & verantwoordelijkheid nemen over je eigen groei en ontwikkeling.

Oplossen en Verbeteren
Ik behandel klachten en vraagstukken die door hypnotherapie en hypno-coaching opgelost of sterk verbeterd kunnen worden. Zowel voor privévraagstukken als voor werkgerelateerde zaken.

Mijn nuchtere, aardse kijk en gevoel voor humor komen daarbij goed van pas. Ik maak zo snel mogelijk ‘echt contact’ met jou waardoor een veilige sfeer ontstaat waarin veel kan en mag gebeuren. Ik werk intuïtief, doelgericht en praktisch om gewenste veranderingen en resultaten te halen.

Kijk voor meer informatie op mijn website: ombradellaterra.nl

Berichten van Paola Pisu

Expeditieduurzaam.nl is on-line!

Sinds het vroege voorjaar van 2008 ben ik met veel plezier redacteur bij Jonge Bazen. Echter, door het medeorganiseren van een landelijk NVP-congres over Duurzaam HR en Sociale Innovatie in september vorig jaar ben ik gegrepen door dit onderwerp. Tijd dus om in het netwerk van managementsite te starten met expeditieduurzaam.nl

Probleem? Is HR klaar voor Generatie Einstein?

Over enkele dagen is de site ‘Expeditieduurzaam.nl’ in de lucht. Hierbij nog een voorproefje!

Onlangs is een onderzoek gehouden naar wat middelbare scholieren belangrijk vinden in een baan. Zij willen graag vaste werktijden (82%), dat er wat met hun ideeën wordt gedaan (80%), wensen geen sturing en anderen mogen niet zeggen wat ze moeten doen (75%), een baas die hen alle vrijheid en ruimte geeft (50%) en het overgrote deel wil graag samenwerken (96%).

Jongeren de dupe van flexibele schil!

Vorige week berichtte ik dat Expeditieduurzaam.nl eraan komt. Door ziekte duurt het een weekje langer. Daarom hierbij een blog die ook op jongebazen niet misstaat.

De jeugdwerkloosheid loopt snel op en dat is onder meer te wijten aan de zogenaamde flexibele schil waar veel organisaties niet meer zonder schijnen te kunnen. Neem bijvoorbeeld een organisatie in de sales. Wanneer jonge mensen daar binnen komen, werken ze eerst een half jaar tot een jaar via een uitzendconstructie. In deze eerste periode ontvangen ze een gedegen opleiding,

Jonge directeur grootaandeelhouders zien geen probeem in vergrijzing

young dgaHet is al jaren bekend dat Nederland een bevolkingsdaling te wachten staat veroorzaakt door de vergrijzing en de ontgroening. De exacte gevolgen van deze daling voor de macro-economie zijn onbekend. Al bestaan er vele meningen over en kenmerkent voor deze meningen is, dat ze ver uiteen lopen. In ieder geval is de verhoging van de pensioenleeftijd tot 67 jaar één van de maatregelen die genomen is om de AOW betaalbaar te houden. De uitvoering van deze maatregel ligt een jaar of tien voor ons. Echter binnen twee tot vijf jaar zijn er grote problemen

Kwaad bloed kweken in de hand gewerkt door ad hoc beslissing

kwaad bloedArie en Jolanda zijn teamleiders en dat zijn ze al erg lang. Beiden zijn de veertig inmiddels gepasseerd. Hun baas, laat ik hem voor het gemak de titel supervisor meegeven, is 58 jaar en kan alle vernieuwingen niet meer aan. Inmiddels is hij ervan op de hoogte gesteld, door de afdelingsmanager, dat voor hem een functie wordt gezocht waardoor hij al zijn kennis kan overdragen aan de jongere generaties. Het is nog wat wennen voor hem deze gedachte, maar hij voelt de acceptatie komen. Te meer omdat zijn goede gezondheid hem aan de steek aan het laten is. Hij voelt zich nog zo betrokken bij het reilen en zeilen van de club.

“Het wordt transparanter in 2010”, zeggen banken. Ja, ja …..

transparantEn verder lees je nog dat 2010 het jaar van de waarheid wordt en meer van dat fraais dat in de economische katernen van onze gewaarde dagbladen uitgekrijt wordt. Moeten wij het als klanten ‘fijn’ of  zelfs ‘geweldig’ vinden dat er nu héél transparante producten worden verkocht? Moeten wij op de knieën vallen, omdat de ‘kleine lettertjes’ opgeheven worden?

Virtuele kerstkaart of toch maar papier en postzegel?

Het afgelopen jaar heb ik me door mijn vrijwilligerswerk bij de NVP (Nederlandse Vereniging voor Personeelsbeleid en Organisatieontwikkeling) bezig gehouden met zaken rond duurzaam HR en sociale innovatie. En ik moet u eerlijk bekennen dat dit doorwerkt in mijn doen en laten.

Coachverslaafd

Nou ben ik al heel wat verslavingen tegengekomen in mijn leven en in mijn nabije omgeving getuige mogen zijn van alcolhol-, seks-, koffie-, gok- en relatieverslaving. Maar onlangs kwam ik een aardige persoon tegen die er voor 100% van overtuigd was, dat hij zonder coaching absoluut niet aan zijn persoonlijke ontwikkeling toekwam. Dit meende hij serieus. Door herstructuering van de werkzaamheden binnen het bedrijf waar hij werkzaam is, is coaching tijdelijk opgeschort. “Ik sta nu stil in mijn ontwikkeling!”  Mijn eerste ontmoeting met een coachverslaafde was een feit.

Gezocht: redacteuren duurzaamheid

Op dit moment ben ik druk bezig met het zoeken van mederedacteuren die hun bijdrage willen leveren aan een zustersite van jongebazen.nl (en alle anders sites die deel uitmaken van het netwerk van managementsite.nl) over duurzaamheid. Het gaat daarbij met name om duurzaam HR, de wijze waarop organisaties trachten duurzaamheid te implementeren, eigen keuzes en keuzes die jij je omgeving ziet maken rond duurzaamheid, duurzaamheid in Nederland en daarbuiten.

POP wordt flop

 Onlangs gaf ik een training geven over zelfmanagement. Het is dan altijd spannend of deelnemers wel aan het managen van de eigen groei willen werken of dat ze gestuurd zijn door een baas. Of dat ze nu eenmaal deze training op hun opleidingslijst afgevinkt moeten hebben. Gelukkig trof ik een groep van zeven gemotiveerde mensen die met heel andere problemen bleken te worstelen dan werken aan het uitvoeren van hun POP en zelfontwikkeling. Die goede wil was er absoluut!