Praktische diversiteit is meer dan een werkgroepje

Op 16 en 17 november wordt een interview met mij (en anderen) over M/V-diversiteit in teams gepubliceerd in Het Laatste Nieuws en De Morgen; grote kranten in België. De timing is prima, want kort daarna verschijnt het derde deel van mijn drieluik over diversiteit voor managers: ‘Goden en goeroes’. Nadat ik boeken schreef over gender- en cultuurdiversiteit , komt er nu een over spirituele diversiteit op de werkvloer. Ik onderzoek daar de vraag hoe je die als manager optimaal kan beïnvloeden en benutten. In 2019 zal ik trainingen, workshops en lezingen geven over dit onderwerp.

Ik heb in het boek ‘Diversiteit’ een managementstijl behandeld die ik ‘switching management’ heb genoemd. Dit is de managementstijl die op alle niveaus van de organisatie werkt. En die je diversiteit leert benutten. Want het gaat om het onderwerp naar de praktijk te vertalen, en niet te blijven hangen in beleidsnotities, commissies of werkgroepen. Je wilt het breed uitmeten in je organisatie. Switching management helpt daarbij. De aanpak van diversiteit vereist een bepaalde houding. Om je die eigen te maken moet je je er een periode in verdiepen. Je kennis over het onderwerp uitbreiden, en je houding kritisch durven bekijken. Vandaar mijn trainingen op dit gebied, vandaar ook mijn boeken.

Bert Overbeek is trainer, coach en interim manager. Ook geldt hij als een autoriteit op het gebied van diversiteit en inclusion.  Hij is bereikbaar via het mailadres pitcher.support@hetnet.nl Over zijn schrijfproducten op managementgebied kun je hier kijken: https://futurouitgevers.nl/auteurs/bert-overbeek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *