Tot 67 jaar werken: en het jonge talent dan?

Zo meteen gaan we dus doorwerken tot ons 67e. Leuk. Maar is het wel handig? Houden we daarmee de doorstroming van jong talent niet op? Er zijn heel wat mensen die op een wat hogere leeftijd nog wat om handen willen hebben, maar wat betekent dat voor de pas afgestudeerden?

Op dit ogenblik zien we dat op verschillende werkplekken mensen banen bezet houden, die zelf de schaapjes allang op het droge hebben. Ze zouden kunnen stoppen met werken, maar dat doen ze niet want ze vinden het 'gewoon leuk' om aan het werk te blijven. Ondertussen houden ze functies bezet die door anderen kunnen worden bekleed.

Zo ken ik een paar mensen die met een mooie regeling bij hun bedrijf weg konden, maar die full time aan de gang zijn in andere banen. Terwijl hun uitkeringen doorlopen. Wat vinden wij hiervan? Persoonlijk ben ik het niet eens met de 67 jaar. Ik vind dat je een limiet moet stellen voor mensen die 'binnen' zijn. Met het oog op doorstroming.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Suintha van Haasen
Ik ben het ermee eens dat er een limiet moet worden gesteld, maar niet helemaal om dezelfde reden. Dat over het geen kans gunnen aan de jongere generatie, daar volg ik u wel in. Maar als er over de AOW leeftijd wordt gepraat, zie ik steeds weer de mensen voor me die een fysiek zwaar beroep hebben. Mensen in de verpleging bijvoorbeeld of de (oude) mannetjes die aan het bestraten zijn etc. Die mensen zijn voor hun zestigste al versleten! En zij moeten dan ook tot hun zevenenzestigste doorwerken??? Heeft iemand dan ook al nagedacht over de kosten die ze dan gaan maken in de gezondheidszorg? En de mensen die ze dan daar weer tekort gaan komen om deze mensen te helpen... Of moet ik dat juist gaan zien als het spekken van de geldpot en het creeren van meer arbeidsplaatsen in de zorg?
Bert Overbeek
Suintha,  je hebt helemaal gelijk. Mensen met zwaar fysiek werk krijgen het moeilijk. Maar zou een politicus in de banken in Den Haag daar iets van begrijpen? Daar vinden ze het al zwaar als ze weer naar de interruptiemicrofoon moeten.