Waarom mannen en vrouwen samen toch iets verder komen als ze samenwerken

Enige jaren geleden schreef ik mijn boek ‘Mannen en/of vrouwen’. Het haalde de top 5 bij Managementboek. Het ging over inclusie en diversiteit. Ik gaf er talloze trainingen en lezingen over, met name aan organisaties die de durf hadden om het onderwerp praktisch aan te pakken, en niet in de vorm van politiek correcte rapportjes, vrolijke  maar ineffectieve bijeenkomsten of projectgroepen die geen centimeter invloed hebben op de werkelijkheid van een organisatie.

‘Mannen en/of vrouwen’ laat zien hoe je het met elkaar vrolijk kan doen, samenwerken. Het noemt niemand a priori dom of naar. Het mannen- en het vrouwenbrein hebben een eigen dynamiek en een eigen kwaliteit. Waarbij ik wil opmerken, dat er eigenlijk niet zoiets bestaat als een mannen- of vrouwenbrein, maar dat legt het boek verder wel uit.

Na lezing van het boek zal je beter begrijpen waarom Sigrid Kaag hogere ogen gooit dan haar jongere vrouwelijke collega’s, en waarom mannelijke politici ineens heel vergeetachtig kunnen worden, sneller ‘ritselen’ met afspraken…en misschien toch niet helemaal eerlijk zijn? Heeft de evolutie daar nog iets mee te maken? Was de praktijk van mannen tijdens de jacht meer gericht op improviseren, dan om het vasthouden aan gemaakte afspraken? Of is er een andere verklaring voor het feit dat mannen meer risico’s nemen op het internet en in business?

Het laat ook zien hoe het toch komt dat vrouwen van 50+ hoger scoren in onderzoek naar goed leiderschap, dan iedere andere categorie, maar dat we toch een meerderheid van mannen zien als het om lijsttrekkers gaat. En in bedrijven is het al niet heel anders. Wie deze link volgt, kan niet alleen het boek kopen, maar ook de recensies en interview raadplegen.

https://www.managementboek.nl/e-book/9789492221384/mannen-en-of-vrouwen-bert-overbeek

Bert Overbeek is meer dan 25 jaar  trainer, teamcoach, personal coach, interim manager en schrijver.

 

Leiderschap 2050: mooie aanbieding om jezelf bij te spijkeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *