Trouwen en stress!

Binnenkort ga ik trouwen. Nou dat voel ik wel. De stress die is aanwezig. Ik ben nu met de uitnodigingen bezig. Wat een gedoe zeg. Ik heb via internet mooie kaarten ontworpen en deze heb ik vorige week binnengekregen, maar ik was er niet blij mee. Van de kaart was te veel weggesneden dat er een stuk van de tekst wegvalt en de letters zie je dubbel alsof je scheel kijkt. Niet te lezen. Ik was heel boos, maar ik heb een klacht via mail gestuurd, want telefonisch zijn ze niet bereikbaar. Ik mocht na een aantal maitjes uitwisselen nieuwe kaarten ontwerpen voor hetzelfde bedrag. Nu kreeg ik deze kaarten ook binnen, maar de kaarten waren weer te klein en smal. Weer teveel weggesneden het is niet te geloven zeg. Nu heb ik andere kaarten laten drukken bij een ander drukkerij, maar ik ben wel extra veel geld kwijt. Echt gestresst word ik ervan.
Het is echt veel regelen, als ik dit eerder had geweten dan was ik alleen met mijn vriend en de getuigen naar het stadhuis gegaan en dan maar saai trouwen. Niks geen receptie of feestje. Het is toch allemaal voor een ander. Je kunt net zo goed je geld door de wc spoelen dan ben je het ook kwijt. Een voordeel van trouwen is wel dat je in veel culturen eindelijk alleen kan zijn met je geliefde en dat je zelfstandig kan zijn als vrouw. Net zoals in mijn cultuur. Ik mag niet smenwonen voor het trouwen, maar ondertussen woon ik al meer dan een jaar samen. Nog een stressfactor, want mijn famillie weet het niet.
Ik hoop dat na het trouwen wel een last van mij afvalt.
In de zomer is het het mooist om te trouwen vooral voor de trouwfoto’s. Helaas trouw ik in de herfst. Nog meer stress.
Hopen dat het goed weer blijft. In ieder geval droog. En dat het niet hard waait anders raakt mijn haar door de war. En o ja ik hoop of wij hopen dat wij veel envelopjes met inhoud krijgen. Daar doe je het denk ik ook voor, een receptie of feest geven. Het geld proberen terug te krijgen van de gasten op je bruiloft waar je zoveel aan hebt uitgegeven. Daar azen alle bruiden en bruidegommen wel op. Je moet wel tevreden zijn met wat je krijgt, leeg envelop of een met inhoud. Ja zelfs lege enveloppen worden in je handen gedrukt tijdens een huwelijk. Die enveloppen leg je weg als je ze krijgt op je bruiloft, maar je ziet pas later als je thuis bent wat je gasten in die eveloppen hebben gedrukt. En tot je grote verbazing kom je erachter dat je een paar lege enveloppen hebt gekregen en dan ga je denken…. Je gaat denken en vraagt je af of je misschien niet de kadotip wat duidelijker kon beschrijven met een leuke tekst in plaats van een plaatje van een envelop en je gaat je afvragen wie jou een lege envelop heeft gegeven. Eigenlijk voel je je wel ge***** en ga je je hierover druk maken.
Als het niet het voorbereiden van trouwen is dan zal ik wel over andere dingen piekeren. Blijkbaar kan ik niet zonder, maar hier krijg ik wel hoofdpijn van en ik word er ook onrustig van. Ik denk dat heel veel mensen hetzelfde als mij hebben. Waarom kunnen wij gewoon niet lekker ontspannen leven? Er zijn er maar slechts enkele die dit kan. Waarom kunnen zij dat wel en wij piekeraars en stresskippen niet? Geef mij het geheim van een ontspannen leven. Vandaag de dag is stress de bevolkingsziekte nummer 1.

1 thought on “Trouwen en stress!”

Vincent Rondwijk 3 jaar ago

De stress herken ik zelf heel erg goed. Toen ik ging trouwen was ik ook al maanden van tevoren constant bezig met alle voorbereidingen. Uiteindelijk heb ik gemerkt dat wanneer een locatie vaststaat, je wat meer rust krijgt. Dit was voor ons namelijk het belangrijkste actiepunt. https://www.natuurlijkkloof.nl/trouwlocatie-woensdrecht-of-steenbergen-natuurlijkkloof/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *