Nederlands talent in China (3)

Arjan Schep heeft vier jaar lang voor de Bloemenveiling Aalsmeer gewerkt. Hij nam er deel aan het Young Potentials-traject en werkte in drie functies. Onlangs ging hij naar China. Deel 3 van zijn verhaal. (Deel 2 staat hieronder.)

Mijn huidige baan is een creatieve baan. Ik ben General Manager en Creative Director van de Chinese vestiging van Burg Consultancy, een Nederlands Trendforecast en Designbureau. Het bedrijf in China heet PDC, wat staat voor Product Development Centre. Het Nederlandse bedrijf doet aan Trendforecasting, het voorspellen van de komende trends voor de Home Decor, Gift en Floral industry. Burg heeft klanten die vanuit de gehele Westerse wereld komen om deze informatie te vernemen en te gebruiken in hun te ontwikkelen producten. Verder ontwerpt het bedrijf beurzen en showrooms en richt deze vervolgens ook in.
De Chinese tak van het bedrijf, waar ik de leiding over heb, heeft als belangrijkste product het verkopen van Trendforecast-informatie aan de Chinese fabrieken. Deze fabrieken willen graag weten wat de Europese en Amerikaanse consument gaan vragen aan spullen voor in en om het huis. Die informatie leveren we in de vorm van een trendboek welke door een designer wordt uitgelegd. Aan de hand hiervan worden producten ontwikkeld, die vervolgens op de beurs in China worden getoond en worden gekocht door de Westerse bedrijven om vervolgens te belanden in…. De Bijenkorf, Wall Mart, ……, etc. Daarnaast organiseren we ook beurzen hier in China, decoreren we showrooms en maken we private label collecties. Een goed voorbeeld van het exporteren en benutten van Nederlandse expertise.

1 thought on “Nederlands talent in China (3)”

René Baks 18 jaar ago

Arjan, als eerste leuk om te horen dat het goed met je gaat.
China klinkt als land vol potentie. Je uitspraken worden ook gesteund in andere media en berichten waar China regelmatig opduikt. Mijn onderbuik gevoel zegt ook dat het een belangrijke speler is / wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *