Het 1000e artikel op JongeBazen! (Kom effe langs…)

Dit is het 1000e artikel op Jonge Bazen. En dat is een belangrijk moment voor ons. Bijna zes jaar geleden vroeg prof. dr. Willem Mastenbroek me om of ik belangstelling had om een zakelijke weblog bij te houden. Dit zou een zogenaamde partnerlink moeten worden van ManagementSite.
Ik koos er voor om een weblog voor jonge managers te beginnen. Kosteloos want kennis moet gedeeld worden.

Deze keuze tot een weblog voor jonge managers kwam voort uit twee dingen. Mijn betrokkenheid bij jong talent in het bedrijfsleven. Ik had heel wat potentials begeleid en wat me opviel was dat ze thuis waren in de bedrijfseconomische kant. De zogenaamde ‘zachte’ (maar eigenlijk de echte) kant van het leiding geven was niet krachtig genoeg ontwikkeld tijdens hun studies.

Ik vond dat er een vlot geschreven medium moest komen waarop allerlei praktijk cases moesten worden behandeld. Prikkelend geschreven, met
hier en daar een hiaat om uit te nodigen tot nadenken en reacties. Dat maakte
me kwetsbaar in mijn opdrachten als interim manager, trainer en personal coach. Want het zette niet helemaal een goed beeld neer van mijn eigen kennis. Maar dat moest dan maar. Alles voor de ontwikkeling van jong talent!

JongeBazen heeft zijn eigen plaats gevonden in de wereld van het management. Er passeren gemiddeld meer dan 500 bezoekers per dag. En we groeien nog steeds, dwars tegen alle trends in. Over artikelen wordt kwistig getwitterd. Regelmatig word ik naar aanleiding van JongeBazen gevraagd om publicaties te doen in gerenommeerde periodieken. Uit reacties weten we dat dagbladen ons regelmatig raadplegen.

De intentie is er om voor jonge managers door te schrijven. We zien nog steeds dat praktijkcases goed scoren. Dat het bespreekbaar maken van precaire onderwerpen ons in dank wordt afgenomen. Bijvoorbeeld: geloof op
de werkplek. Of seksualiteit en werk.

Wat we ook deden was heilige huisjes ter discussie stellen. Competenties. Bepaalde trainingsmethodieken. Het gebrek aan meetbaarheid bij gedragsmodellen. De zin en onzin van coaching. Het korte termijn denken. De onderschatting van medewerkers en eerste lijns managers. Kortom: een hele doos vol. Mooi is dat al deze artikelen op deze weblog nog terug te vinden zijn. Zo kunt u zelf vaststellen wat de crisis heeft gedaan met onze weblog.

Overigens verschijnt er naar aanleiding van de 1000 artikelen op Jonge Bazen in het najaar een e-book bij uitgeverij Haystack van mijn hand. Het boek heet ‘Voer voor jonge bazen’. Later hoort u er daar meer van op deze weblog. Nu is er feest. Wij zouden zeggen: neem een borrel op ons. Wij gaan vrolijk verder!

(JongeBazen heeft een eigen twitteraccount: Goeroetweets. Ook is er een JongeBazen-groep op Linked in. Bert Overbeek, eindredacteur van JongeBazen, is als interim manager, coach en trainer te bereiken via pitcher.support@hetnet.nl)

4 thoughts on “Het 1000e artikel op JongeBazen! (Kom effe langs…)”

Willem Scheepers 9 jaar ago

Gefeliciteerd collega, op naar de 2.000! 😉

Peter Jansen 9 jaar ago

Bert, gefeliciteerd met je 1000ste artikel en je aankomende boek!
Zelf ben ik nog niet erg lang bekend met de weblog, maar ik blijf hem nu volgen. Veel boeiende en uiteenlopende thema’s passeren de revue.
De grote kracht daarbij vind ik dat het nooit lange tijd stil is op deze pagina. Waar het bij (andere) dochterpagina’s van managementsite soms dagen stil kan zijn, zie ik hier met grote regelmaat nieuwe (of in de vakantie uit het slob getrokken) artikelen.

Ik zou zeggen: op naar de volgende 1000!

Ard van Bemmel 9 jaar ago

Van harte gefeliciteerd ! Sinds enkele maanden kijk ik dagelijks even en lees graag je blogs. Ook voor een defensie medewerker herkenbaar en bruikbaar . Ga door !

bas schenk 9 jaar ago

Gefeliciteerd Bert, jonge bazen hebben er ongetwijfeld veel aan gehad. Maar ook de oude bazen hoor!
groet,
Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *