Kijk positief naar nieuwe technologie!

We rennen te hard. Onze samenleving staat stijf van de informatie, waar we niets mee kunnen maar wel op reageren. Steeds is er iets dat moet worden gedaan. En dan is er nog de telefoon. En de computer. Er komt geen einde aan verwerken, verwerken, verwerken. En daarbij laten we onze vrije tijd oppeuzelen door amusement. Er moet van alles. Constant. Zelfs onze reizen zijn drukke bezigheden. Het gaat maar door. Wie media en sommige schrijvers leest, krijgt het idee dat dit leven een grote ellende is. Waar je volledig door wordt opgeslokt. En waartegen geen probaat middel bestaat.

Ik wapen me tegen een dergelijke somberheid. Ik hou van omdenken. Er zijn oplossingen. Niet hard rennen. Informatie negeren. De telefoon en computer gedurende bepaalde perioden afzetten. Tijd nemen om niets te doen. Echt niets, he, koppie leeg. En niet continu consumeren van voeding, amusement en televisiegebabbel. Voelen dat je kamer lekker is, de wereld om je heen best aardig en comfortabel. Je leeft altijd in je omgeving, niet in een hele wereld. En technologie is een middel; geen doel. Be happy! Dus.

3 thoughts on “Kijk positief naar nieuwe technologie!”

Ellen Klein 3 jaar ago

Uit mijn hart gegrepen.
Kijk vooral naar zaken die je kunt en wilt en niet naar wat er door anderen geroepen wordt. Leef zelf en laat je niet leven, omdat anderen dat ook doen. Neem het heft zelf in handen.
Be yourself, not somebody you THINK the world wants you to be and enjoy it.

Daniel 3 jaar ago

Mooi stuk(je)! En helemaal mee eens. Wel; verwarrende titel

Hans van Eekelen 3 jaar ago

Helemaal mee eens; het is een gewenning om altijd ‘on line’ te zijn. Ook je directe omgeving (werk en privé) weet dat je altijd bereikbaar bent en maakt daar dan ook gebruik van. Als je kritisch kijkt wat je echt mist als je een tijdje niet bereikbaar bent, dan is dat nagenoeg niets. De verandering die nodig is, zit tussen onze oren: weerstand bieden aan de impulsen (piepjes en bliepjes) is moeilijk. Bijkbaar zitten onze hersenen zo in elkaar dat we het berichtje toch lezen ondanks dat we weten dat het beter is om het op dat moment niet te doen. De oplossing is even simpel als doeltreffend: zet apparaten op stil of helemaal uit. Ik doe het nu een tijdje en die informatiestilte geeft mij rust. Na een tijdje went je directe omgeving hier ook aan, waardoor je minder berichtjes krijgt. Daar moet je natuurlijk wel tegen kunnen terwijl de rest van de wereld lekker doorraast….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *