Leiderschap voor de toekomst in ‘De schakelaar’ ook nuttig in virale tijdperken

Het zijn interessante dagen. Voor sommige mensen zijn ze vreselijk, daar wil ik mijn ogen niet voor sluiten. Maar voor een groot deel van de mensen is er veel te leren. Het is ook een tijd dat leiderschap getoond moet worden door de verantwoordelijken. Dat leiderschap blijkt zich in het coronatijdperk te kenmerken door transparantie, snel schakelen en toekomstgericht te denken (wat na deze pandemie?).

Ik ben blij dat binnenkort mijn boek ‘De schakelaar’ over switchend leiderschap wordt uitgegeven (https://www.bol.com/nl/f/de-schakelaar/9200000131950824/), waarin ik de laatste maand nog net de coronaperikelen kon meenemen. Aan de inhoud veranderde dat weinig, omdat ik het switchend leiderschap baseerde op allerlei ontwikkelingen van de laatste decennia en de toekomstverwachtingen.

Het bleek mij bij herlezing van mijn manuscript, dat dit switchende leiderschap precies de stijl is die past bij deze crisis. Zowel in bedrijfsleven als in het onderwijs en bij de overheid.

Het boek bundelt alles wat ik de afgelopen 45 jaar leerde in praktijk en theorie op het gebied van leiderschap en vernieuwt (in normale taal, Japke Bouma) dat leiderschap vanuit de nieuwe ontwikkelingen. Er is trouwens online coaching en training ‘switchend leiderschap’ mogelijk. Ondersteund door e-learning valt er voor iedere leider veel nieuws te halen.

Bert Overbeek is trainer, coach en top 10-schrijver. Zijn nieuwe boek gaat over een nieuwe ontwikkelingsgerichte leiderschapstijl die perfect past bij de toekomst. Diversiteit, digitalisering en ook dit coronatijdperk wordt meegenomen in het boek. Je kunt hem benaderen via bert_overbeek@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *