Mannen hebben vrouwen nodig in het werk

In mijn boek ‘Mannen en/of vrouwen’ citeer ik hoogleraar De Kruijff, en verbind doelgerichtheid met testosteron. Als man heb je daar 30x zo veel van als een vrouw. Ik merk dat. Bij mezelf. Zo maak ik op dit moment een brochure. Die moet af voor een bepaald tijdstip. Dat loopt lange tijd prima. Schrijven, structuur bouwen, en dan komt ‘mijn favoriete bezigheid’: afmaken. De ditjes en datjes, de puntjes op de i. En dan blijkt dat dat mij allemaal te traag gaat en wil ik vaart maken.

En daar gaat het nog wel eens mis. Gelukkig heb ik intussen geleerd mijn haast te laten beteugelen door vrouwen. Die hebben nu eenmaal minder last van testosteron en een beter oog voor relevante details, vind ik. In het algemeen, hoor, het gaat nou even niet om een genuanceerde man-vrouw-discussie. Geen tijd voor (-:

Mijn vergissingen komen vrijwel altijd door haast. Even dit, dan nog dat, en klaar is kees, denk ik dan. No way. Het duurt langer, want fouten moet je corrigeren, en dus moet je het twee keer doen. Ik denk dat veel mannen in de top zo handelen. Even een veranderinkje doorvoeren, structuurtje omgooien en geïrriteerd als het niet hoppa, in een keer gaat. En dan vinden we vrouwen vertragend. Maar het is anders: zij die willen versnellen zijn zelden sneller.

Overbeek publiceerde deze week het boek ‘Diversiteit’ Over verschillen op de werkvloer. Vorig jaar was hij succesvol met zijn boek ‘Mannen en/of vrouwen’ (https://www.managementboek.nl/boek/9789492221667/diversiteit-benut-de-kracht-van-verschillen-in-organisaties-bert-overbeek) Hij geeft lezingen over dit onderwerp: pitcher.support@hetnet.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *