Besluiten verbeteren kan leiden tot 25% beter resultaat!

P1040311Hoe verloopt bij u en uw management team de besluitvorming? Gaat het ‘op gevoel’ of op basis van ‘data’ of zelfs ‘big data’? Volgt u uw onderbuikgevoel en intuitie of wilt u eerst goed geinformeerd zijn, en rapporten en analyses doorploegen? Misschien doet u het wel allebei. Onze tip: volg uw intuitie. Maar niet blind! Het punt is dat ons bij besluitvorming een paar dingen bedreigen. Overmoed, wishful thinking, onbetrouwbare gegevens, de vaak beperkte kwaliteit van onze intuitie en dan nog het feit dat we ons oordeel vaak te hoog aanslaan. Dit ongeacht ons opleidings- of ervaringsniveau.

 

25% resultaatverbetering

Dat betekent dat we goed moeten samenwerken. We hebben anderen nodig. Of het nu gaat om besluiten in de top, in de managementlagen of op de werkvloer, steeds weer weten 2 meer dan 1. Dat goede besluiten en data belangrijk zijn, mag blijken uit de resultaat- en performanceverbetering van bedrijven die er gebruik van maken. Die kan oplopen tot 25% verbetering!

Praktische tips

Kan het beter? In zijn top 10 boek ‘Het Flitsbrein, besluiten op intuitie’ behandelt Bert Overbeek het thema besluitvorming. Hij brengt de talloze valkuilen in beeld die besluitvormers tegenkomen als ze een besluit nemen. En biedt praktische tips om de kwaliteit van je besluit te verbeteren.

In de cursus ‘Het Flitsbrein’ leert u zowel de kwaliteit als de snelheid van uw besluiten te verhogen. Dit is nodig om mee te kunnen in de razendsnelle 21e eeuw waar we in leven.

Inhoud

In een prettig en informeel klimaat ontwikkelt u zich op de volgende thema’s:

-De valkuilen bij besluitvorming

-De voordelen en nadelen van ICT en (big) data

-De voor- en nadelen van ons buikgevoel.

-Hoe werkt ons brein bij besluiten? En wat kunnen we daarmee?

-Het verschil tussen vrouwen en mannen bij besluitvorming. Wat kun je daarmee?

-Het nut van samenwerking bij besluitwerking. Acht stappen om een besluit te nemen in teams. Pas op met polderen en pamperen.

-De DIMO-checklist: een manier om je besluiten te verbeteren.

Tijden en tarieven

De cursus bestaat uit zes workshops, die ook afzonderlijk te volgen zijn. Deze duren een middag en worden gegeven in Utrecht of omgeving. De Belgische pendant zal worden gegeven in Antwerpen of omgeving. De tijden lopen van 1 tot 5 uur. De prijs is 1250 voor de totale cursus van 6 workshops exclusief BTW en het cursusboek ‘Het Flitsbrein’. Aanmelding en vrijblijvende informatieverzoeken verlopen via pitcher.support@hetnet.nl

Over de trainer

IMG_4882 

Bert Overbeek trainde, coachte en adviseerde de afgelopen 20 jaar in binnen- en buitenland voor zo’n 40 organisaties, waaronder Heineken, KLM, Lufthansa, Henkel Duitsland, Flora Holland, de NS-bedrijven en talloze andere organisaties. Hij werkte samen met onder andere De Baak, Vergouwen Overduin, Cegos Parijs en volgde zijn trainersopleiding bij Schouten en Nelissen. 

 Daarbij is hij deskundig op het gebied van het brein, leren en verandermanagement en schreef hij verschillende boeken over deze thema’s. Op de veelgelezen blog jongebazen.nl post hij twee keer per week een artikel voor jonge en oudere managers. Hij staat bekend om zijn praktische benadering en zijn vermogen om alle lagen van een organisatie te kunnen bedienen. Van CEO tot jongste bediende. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *