Malcolm Gladwell, een hippe managementdenker.

Leuk, Malcolm Gladwell. Half Jamaicaan, hardloper, maar allang ook journalist en sinds zijn boeken Tipping the point en Blink managementgoeroe. Tegen wil en dank, misschien wel. Het is een man die de kracht van het onderbewuste benadrukt. Veel dingen interpreteren we zonder het te weten. En van daaruit reageren we. Soms zonder dat we het beseffen.

Gladwell past bij onze tijd. In de wereld van grijze managementgrootheden als Deming en Buffet is Gladwell een verademing. Volgens de academici gaat hij veel te simpel om met essenties. Wie zijn weblog leest (www.gladwell.com) weet beter. Hij onderbouwt dingen goed, en als historicus moet hij dat ook wel.

Hij wil mensen laten zien wat ze allemaal kunnen. Hun kleine ideeën kunnen tot grootse dingen leiden, want die ideeën verspreiden zich als virussen, en een verandering kan zomaar plaatsvinden. Dramatisch, groots. Voorbeelden te over. Dat hij daarbij van American football houdt, pleit alleen maar voor hem.

Ik zou hem maar een beetje volgen als ik een jonge manager was. Dat kan op zijn weblog: http://www.malcolmgladwell.com/

1 thought on “Malcolm Gladwell, een hippe managementdenker.”

Frank Bastiaanse 12 jaar ago

Ik heb de gelegenheid gehad de boeken van Malcolm Galdwell te lezen en onderschrijf geheel de aanbeveling van Bert. Ook het boek Outliers is een genot om te lezen en inspirerend.
Gladwell is ook inspirerend spreker. Probeer maar eens op
http://www.ted.com/speakers/malcolm_gladwell.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *