Managers willen het gewoon niet zien!

Soms zijn er mensen die je opeens verbazen en iets weten te raken. Mensen waarvan je het op het eerste gezicht helemaal niet verwacht. Zoals ook in onderstaand filmpje.

Talent ontdek je niet als je, zoals veel bazen, mensen in hokjes plaatst.  Als je vasthoudt aan een beeld dat je van iemand hebt en de persoon een etiket opplakt. Alleen maar om het voor jezelf overzichtelijk te houden. Want bazen vinden het vaak maar wat lastig om te merken dat mensen iets kunnen wat afwijkend is van het normale en daar zelfs enorm goed in zijn. Want als je dat eenmaal weet dan moet je er iets mee. Dus dat voorkomen veel bazen liever. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg lijkt het credo. Of zijn er jonge bazen die echt open staan voor onverwacht talent en dat zelfs aanmoedigen? Dan hoor ik graag hoe ze dat doen!

1 thought on “Managers willen het gewoon niet zien!”

Annemariek Nijs 14 jaar ago

Ik herken dit absoluut, met name bij bazen die manager zijn geworden omdat binnen de organisatie geen andere promotieplek meer is omdat ze al erg lang bij hetzelfde bedrijf zitten. Bazen die inhoudelijk goed zijn, zijn niet bij voorbaat goede managers. Dit is oud nieuws en toch wemelt het van deze promotie-managers. Ik heb ontslag genomen toen bleek dat mijn manager niets wilde/kon/durfde met mijn talenten, ondanks dat ik de meerwaarde ervan al verschillende keren had bewezen. Volgens hem moest ik mijn ambities maar naar beneden bijstellen. Bij mijn huidige werkgever wordt juist op mijn talenten ingezoomd, terwijl ook mijn beperkingen de nodige aandacht krijgen. Hier voel ik mij heerlijk bij en het motiveerd enorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *