Toekomst: kroketvrij bedrijfsrestaurant

In openbare ruimten geldt het rookverbod. Links en rechts wordt gemopperd. Het voortbestaand van oude, kleine, bruine kroegen loopt gevaar. Grote kans dat ze op termijn verdwijnen. Aan alle goeds komt een eind en de geschiedenis moet zijn loop hebben. Tijd voor de volgende bemoeienis met ons welzijn

van de mensch. Gemiddeld genomen eten we slechter en worden we dikker; hetgeen een reëele kans op toename van ziekteverzuim oplevert. Dit verzuim is erg duur voor de werkgever. Dit zou je niet uit eigen zak willen bijschieten! Een aantal werkgevers is samen met ziektekostenverzekeringsinstituten hard bezig om ingrediënten te leveren voor een crew die blakend van gezondheid de dagelijkse portie werk verslind. Hoe ver zijn wij verwijderd van het moment dat in contracten opgenomen wordt, dat je beloofd gezond te eten? Daartegenover staat een bijdrage in de sportkosten – al dan niet voor het hele gezin.  Hoe lang duurt het voordat voedsel met een overschot aan schadelijke vetzuren uit het bedrijfsrestaurant verbannen wordt?

In een concurrerende wereld is het terugbrengen van kosten belangrijk. Ziekteverzuim is daar onderdeel van. Hoe ver mag de bemoeienis van de werkgever gaan? Wat vinden jullie van dit dilemma?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *