Leren en het brein bij NVO-2

Onze pleidooien voor het betrekken van het brein bij leerprocessen zijn niet zonder gevolg gebleven. Hoewel wij niet de arrogantie hebben, dat wij vakbroeders tot iets nieuws stimuleren, willen wij er toch op wijzen (anders vergeet u het) dat wij ons al lang voor dit thema beijveren; u zou dit kunnen natrekken op onze artikelen van een jaar geleden op ManagementSite. Het doet ons dan ook goed dat NVO-2 op 1 juni op landgoed De Horst een dag over leren en het brein organiseert (‘Breinlink’). Wij juichen dit toe, vinden dit een revolutionaire ontwikkeling en zullen er zeker een bezoek brengen. Hulde, NVO-2!

Onze pleidooien voor het betrekken van het brein bij leerprocessen zijn niet zonder gevolg gebleven. Hoewel wij niet de arrogantie hebben, dat wij vakbroeders tot iets nieuws stimuleren, willen wij er toch op wijzen (anders vergeet u het) dat wij ons al lang voor deze materie beijveren; u zou dit kunnen natrekken op artikelen van een jaar geleden op ManagementSite.

Het doet ons dan ook goed dat NVO-2 op 1 juni op landgoed De Horst een dag over leren en het brein organiseert (‘Breinlink’). Wij juichen dit toe, vinden dit een revolutionaire ontwikkeling en zullen er zeker een bezoek brengen. Hulde, NVO-2!

5 thoughts on “Leren en het brein bij NVO-2”

Mark 16 jaar ago

Leuk, maar hoezo de argwaan “u zou dit kunnen natrekken op artikelen van een jaar geleden op ManagementSite”?

Bert 16 jaar ago

Goed gezien, Mark. In deze wereld moet je je af en toe profileren. En hier heb ik, vind ik zelf, echt een punt. Ik was hier mee bezig toen de meesten er nog niets van moesten hebben. Ze verkochten andere zaken. Anderen zagen het als het speeltje van een vakidioot.

Hoe gaan die dingen? Op zeker ogenblik worden ze ‘ontdekt’ en is men vergeten wat je doet. Dan moet je het zelf zeggen, vind ik, want dat voelt rechtvaardig. Is het ook een beetje ijdel? Ja. Het is ook een beetje ijdel.

Geertje Dam 16 jaar ago

Mark, jonge doe ‘us’ wat positiever, het valt me op dat je de kwaliteit hebt om alle discussies je eigen wijze kant op te draaien, waardoor het onderwerp waar het eigenlijk om ging niet meer centraal staat wat ik ten koste vind gaan van de kwaliteit van deze site. jammer..

Mark 16 jaar ago

Bert,

Ik vind het wel goed dat je voor jezelf opkomt, alleen je doet het op de verkeerde manier. Probeer jezelf niet te profileren door middel van je eigen teksten, maar kijk wat anderen voor teksten over jou schrijven. Daar kun je voldoening en trots uitputten, en ik denk dat dat nog veel meer voldoening geeft.

Bert 16 jaar ago

Mark, ik waardeer je constructieve toon. Maar wat voor jou verkeerd is, kan voor mij weer heel goed zijn. Bij dit onderwerp is het een beetje lastig. De MD-wereld heeft zich lang afgezet tegen hersenonderzoek. Dat ergerde me. Je werd niet serieus genomen als je het er bij wilde betrekken. Te technisch. Bij NVO 2 zijn de lampjes nu gaan branden, maar ook hen heb je er niet veel over gehoord, de afgelopen jaren.

Het NRC van afgelopen zaterdag laat zien hoe mooi de ‘techniek’ rondom hersenen kan zijn. Vandaar dat ik er mee door zal gaan.Misschien is de vorm daarbij niet altijd handig, maar het is pionieren, en dan moet je soms wel eens afwijken van dat wat goed is of wenselijk of algemeen bekend.
De integratie van neurowetenschappen in de managementwereld verdient onze aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *