Slechte leider tart jonge topper

In een bekend Nederlands bedrijf klaagt teamleider John. Hij heeft in de Management Development-pot gezeten, en staat nu te boek als high potential. Men heeft hem in zijn carrièrepad een teamleidersfunctie gegeven. Hierin moet hij een bedrijfsbureau aansturen. Dat is niet zijn specialiteit en het is dan ook een leerplek.
Het botert niet tussen John en zijn leidinggevende Bram, een manager. Wel tussen de potential en de directeur Leo, die leidinggevende is van zijn manager. John hoort dat de mensen zijn mening over Bram delen: daar kan hij niets van leren, want hij is aartslui en bovendien onberekenbaar. Aardig in de omgang, maar soms ineens erg explosief.
John besluit om er met Leo over te gaan praten. Hij moet zijn gevoel toch iemand delen. Wil graag verder groeien, maar met Bram blijft hij hangen op een bepaald niveau. Wanneer Bram kennis neemt van het gesprek tussen John en Leo volgt er een uitbarsting.
John moet zich leren schikken, brult Bram. 'Je bent onbescheiden, verwaand, arrogant en bovendien onbetrouwbaar. Dit zal onherroepelijk in je beoordeling terecht komen, jongen'
Wat vinden we hiervan?

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Michael Hofman
John (teamleader) heeft deels gelijk:
Het gesprek met tussen John en Leo (directeur) moet inderdaad plaatsvinden, echter moet hij eerst een en ander bespreken met Bram (manager).
Hieruit wordt Bram niet gepasseerd door iemand, hierarchies gezien "onder hem".

Het gesprek tussen John en Bram brengt John, op welk niveau dan ook, helemaal niets omdat Bram bij voorbaat niet kan voldoen aan het beeld van John.
Punt wat het John wel brengt, is dat hij legitiem naar Leo kan stappen en "legaal" het gesprek kan aangaan.