Beste lezers van Jonge Bazen,…

Deze weblog, opgericht door ondergetekende, in samenwerking met Willem Mastenbroek en zijn zoon,  bestaat zo’n 4 jaar en trekt intussen veel bezoekers. Tussen de 300 en 400 per dag. Dat is veel voor een weblog van dit kaliber. Het is onze intentie om jonge managers te helpen met lastige praktijksituaties, als aanvulling op hun managementstudies. Jonge Bazen volgt…

…relevante ontwikkelingen in managementland op de voet, en probeert daarbij menselijk te zijn, zonder meetbaarheid en resultaat te verwaarlozen. Soms is onze toon daarbij opgewekt, soms sceptisch en kritisch, vooral als iemand weer eens schermt met een unieke visie en een uniek stappenmodel. Wat we zoeken is reacties van mensen die zélf denken en die begrijpen dat ‘manager zijn’ niet altijd gemakkelijk is. Onze redactrices Paola en Carry zijn hier goed in, maar we zouden nog wel twee, drie redacteurs willen toevoegen aan onze club van onder de 30. Als je 1x per 2 weken een leuk artikel wilt schrijven en je kan het een beetje, meld je dan even bij ons aan. (pitcher.support@hetnet.nl)

JongeBazen heeft al een paar sucessen bereikt. Soms neemt de pers artikelen over, soms worden onze redacteuren benaderd door vakbladen om artikelen te schrijven. We hebben voordat het een hype werd gesproken over het belang van breinonderzoek bij management; we hebben certificering van training, coaching en mediation aan de kaak gesteld, omdat de organisatoren van de examens commerciële belangen hebben bij certificering; we hebben kritiek geuit op de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen; we hebben vraagtekens geplaatst bij machomanagement, maar ook bij verkeerd medewerkersgedrag; we behandelen af en toe cases waarin seksualiteit een rol speelt; daartussendoor plaatsen we soms iets over sport, kunst en literatuur.

We proberen zoveel mogelijk onderwerpen te behandelen, zolang ze maar werkelijk plaatsvinden. En samen met jullie reacties zoeken we naar mogelijkheden om lastige situaties tot een goed einde te brengen. Het is dan ook leuk als je reageert op de postings/artikelen. Mocht je het leuk vinden, dan kan je via Linked In gratis lid worden van de JongeBazen-groep. Gewoon aanmelden via Linked In.

Verder is het boek ‘Heerlijk, de werkvloer op!’ van ondergetekende (een succes in managementland) voor 7,50 te bestellen als je JongeBazen-lid bent. Een mail naar pitcher.support@hetnet.nl volstaat. We zijn benieuwd naar jullie meningen over onze weblog. Laat ze gerust horen; desnoods hieronder al gelijk.

We zijn in elk geval blij je als lezer in ons midden te hebben. JongeBazen heeft een aantal partnerlinks; dat zijn weblogs met een vergelijkbare visie die zich richten op andere onderwerpen. Je ziet ze op deze weblog vermeld. Kijk pagina 1 van JB maar eens rustig door.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bert Overbeek

hoofdredacteur JongeBazen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *