Nederland walst over Italie heen: 3-0

In een prachtige wedstrijd heeft Nederland Europees van zich doen spreken vanavond. Met strakke koppies en een zeer krachtige speelstijl veegde Nederland wereldkampioen Italië van de mat. En dan misten Van Nistelrooy, Affelay en Van Persie nog een paar afgemeten mogelijkheden. Hier stond slechts een kans van de Italianen tegenover. Lucatoni kwam Van der Sar tegen.

Uiteraard ging de televisieaandacht vooral uit naar de doelpuntenmakers Van Nistelrooy, Sneijders en Van Bronckhorst en doelman van der Sar. Wij willen echter de aandacht vestigen op  Kuijt, die af en toe als een natte krant lijkt te voetballen en dan toch weer de beslissende voorzetjes en acties vormgeeft.

We hebben lang moeten wachten op dit Oranje. Een vlammend team dat eindelijk zijn wil wist op te leggen aan de tegenstander. Ze willen kampioen worden. Op de Duitse tv zat Ballack net te vertellen dat Duitsland van ieder team kan winnen.

En toen viel de microfoon uit. Ik weet het niet. Ik heb er een goed gevoel over. (zie ook www.strafschop.nl)

2 thoughts on “Nederland walst over Italie heen: 3-0”

Gyuri Vergouw 14 jaar ago

Ha Bert, Ja ik heb ook een goed gevoel, maar de waarschuwing die Duitsland vanavond gaf mag er ook zijn. Portugal was uitgerust, maar zag er nogal slaperig uit de eerste helft! Ik hoop dat Oranje beter bij de pinken is zaterdag, want die Russen kunnen er ook wat van en Hiddink heeft altijd een fantastische fitness-coach als assistent. We zijn er  dus nog lang niet. En wie de Duitsers nog onderschat, lees dan eerst maar eens mijn boek 'De laatste minuut' en je weet direct dat dit dodelijk si. Finale Duitsland-Nederland? Of juich ik nu ook te vroeg?
vg
Gyuri

Bert Overbeek 14 jaar ago

Ik geloof er wel in, in die finale. Als Nederland de blakende vorm vasthoudt, en waarom zouden ze niet?, dan redden ook de Russen het niet. Maar opgepast. Ik kan me WK's herinneren met een fantastisch Brazilië, dat toch uitgeschakeld werd. De beste wint niet altijd, en topteams kunnen er lullig uitvliegen.
Ik geloof er echter niet in dat we er uit vliegen. We gaan dat toernooi gewoon winnen. Duitsland kan een lastige tegenstander zijn, zeer lastig, maar in dat soort wedstrijden staat Nederland er meestal wel.
http://www.strafschop.nl lees ik graag. Ik volg het allemaal graag. Een zeer toffe blog, Gyuri. Ook voor JongeBazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *