Partner van medewerker wel of niet aannemen?

Bij bedrijf X zijn voor de vacature van office manager uiteindelijk 2 kandidaten overgebleven na selectie. Kandidate Diana is degene met de beste kaarten, de voorkeurskandidate. Zij stak met kop en schouders boven de andere kandidaten uit. Haar persoonlijkheid zou goed passen in de bedrijfscultuur, ze voldoet aan alle gevraagde eisen en het klikt bijzonder goed met haar. Toch staat de organisatie voor een groot dilemma: Diana is sinds kort de vriendin van Peter, die als Verkoopmanager bij hetzelfde bedrijf werkt. Peter is nog verwikkeld in een scheidingsprocedure met zijn vrouw. Hoewel Diana erg goed is, twijfelt men toch om haar de baan te gunnen... De andere overgebleven kandidate, en "best of the rest" is Monique. Zou de functie ook wel kunnen doen, maar is minder vlot en doortastend dan Diana, minder spontaan en minder flexibel. Maar is dat erg?

Er is snel iemand nodig, dus er is geen tijd voor een nieuwe procedure. Wie van deze dames moet volgens jullie de baan krijgen en waarom wel/niet?

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Karen
Diana natuurlijk!

Lekker belangrijk dat die manager in een scheiding ligt. Dat is privé.
Karin
Ik heb sinds tien jaar een relatie met een collega. Tot vorig jaar was ik secretaresse van de algemeen directeur (ik werk er nog steeds, maar nu als hfd. PR & Communicatie) en de relatie heeft nog nooit voor problemen gezorgd. Ik zag zeer vertrouwelijke informatie, maar heb dit thuis nooit besproken. Als je professioneel kunt werken, hoeft dit nooit tot ongewenste situaties te leiden!
Diana aannemen dus! De scheiding van de manager is een privé-aangelegenheid.
Els
Natuurlijk Diana, zij heeft de beste kwalificaties en zal dus professioneel genoeg zijn om eventuele vertrouwelijkheden ook werkelijk vertrouwelijk te houden. Dat ze op dit moment een relatie heeft met Peter, wil niet zeggen dat dat altijd zo blijft, bovendien is dat een privé kwestie.