Verandermanagement: de hersenen komen binnen

Toen ik drie jaar geleden een aantal trainings- en opleidingsbureaus aanschreef om een training over hersenen te organiseren, reageerde niemand. Interesse vanuit de opleidingskundige hoek en van trainers en personal coaches was matig tot zeer matig. Nu verandert dat. NVO-2, de vereniging voor opleidingskundigen, heeft in het jubileumnummer van zijn periodiek ‘Leren in organisaties’ bijvoorbeeld een heel themanummer aan de hersenen geweid. Een gevolg van het pionierswerk dat JongeBazen verrichte.

Toen ik drie jaar geleden een aantal trainings- en opleidingsbureaus aanschreef om een training over hersenen te organiseren, reageerde niemand. Ik belde daarop nog eens rond, maar men was niet geïnteresseerd in ‘te rationele’ benaderingen.
Op Jonge Bazen, maar ook al eerder op Managementsite, hield ik pleidooien om de hersenen te betrekken bij verandermanagement en leermodellen. Ik was enthousiast geraakt door een paar boeken die ik over neurowetenschappen had gelezen. Ik nam me voor om een paar prikkelende stukjes te schrijven over het onderwerp.

‘RET en NLP achterhaald?’ noemde ik één artikel. In een ander artikel suggereerde ik dat het wellicht zo was dat we over 30 jaar mensen selecteren met een hersenscan. Vooral dat laatste werd gelaakt door een aantal lezers. Totdat de Erasmus-universiteit er experimenten mee bleek te doen.

Interesse vanuit de opleidingskundige hoek en van trainers en personal coaches was matig tot zeer matig. Nu verandert dat. NVO-2, de vereniging voor opleidingskundigen, heeft in het jubileumnummer van zijn periodiek ‘Leren in organisaties’ bijvoorbeeld een heel themanummer aan de hersenen geweid. Juist voor deze club is dit goed nieuws. In de tijd dat Jonge Bazen het belang predikte van het brein bij leermodellen, hield deze vereniging zich vooral bezig met onderwerpen als flirten als verkooptechniek.
Dat mede door toedoen van Jonge Bazen dergelijke clubs zich nu op het brein hebben gestort, is een goede ontwikkeling. Ik ben blij dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan deze ontwikkeling. Credits krijg je daar natuurlijk niet voor. Dat frustreert; vandaar dat ik af en toe op deze weblog mijn zegje over deze dingen doe.

In de winter zal ik een aantal trainingen geven over het onderwerp ‘Hersenen, leren en verandermanagement’. Laat via www.pitchersupport.nl gerust weten of u geïnteresseerd bent. Overigens moet u dat themanummer van NVO-2 beslist bestellen. Het geeft een heel aardig overzicht van de laatste ontwikkelingen. Managers, coaches en trainers mogen het nummer niet missen.

9 thoughts on “Verandermanagement: de hersenen komen binnen”

ronald sluiter – ViCre 15 jaar ago

Geachte meneer Overbeek,

Ik heb laatst meegedaan aan het onderzoek van de Erasmus Universiteit waarbij men dmv een fMRI scan de hersenen onderzoeken van verkopers. Met name op het gebied van EQ en zij vertellen inderdaad ook dat in de toekomst W&S wellicht via een scan gedaan kan worden.

Ik heb uw site bekeken, maar kom verder niets tegen over het bovenstaande onderwerp. Hoe past u het toe in trainingen?

Met vriendelijke groet,

Ronald Sluiter
ViCre – Sales & Enterprise Intelligence

Bert Overbeek 15 jaar ago

In het archief (bovenaan aanklikken) vind je verschillende artikelen over het brein. Ik ga niet precies vertellen hoe ik het brein in trainingen gebruik; dat is ook een beetje het geheim van de smid. Opdrachtgevers horen het uiteraard wel van te voren. http://www.pitchersupport.nl

Bert Overbeek 15 jaar ago

Gaan we verder, beste Ronald. Ook hier weer info over hersenen:

http://www.jongebazen.nl/md-wel-en-wee/ret-en-nlp-schieten-te-kort/

Anne Marie 15 jaar ago

Beste Bert,

Ik heb mij suf gezocht naar het themanummer van NVO-2 op hun site (http://www.nvo2.com/index.php?pageID=749&n=47&s=161), maar kan het bewuste nummer van dit blad niet vinden.
Kunt u aub een nummer o.i.d. doorgeven?

Bert Overbeek 15 jaar ago

Googlen op NVO-2 volstaat. Je vindt dan de telefoonnummers en dergelijke wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *