Zzp’ers: de zigeuners van het bedrijfsleven!

Zelfstandigen zonder personeel heten ze. Mensen die, soms na jarenlang vast dienstverband, de stap wagen en voor zichzelf beginnen, in plaats van veilig in de comfortzone te blijven hangen. Als iemand kind van de crisis is geworden, dan is het de zzp’er. Het gaat ongeveer zo. Bedrijven huren zzp’ers in, omdat die zich om de een of andere reden bewezen hebben. Ze onderscheiden zich door een hoge kwaliteit van werken, en ze moeten wel, anders komen ze niet aan de bak.

Zzp’ers zijn vaak geliefd bij werkgevers en wat minder bij werknemers, omdat ze de werknemer aan zijn beperking herinneren (en wie wil dat?) en de werkgever de kwaliteit bieden die verder in de organisatie niet aanwezig is.

De beeldvorming rond zzp’ers is bij werknemers die van ‘zakkenvullers’. Dit komt omdat de gages voor zzp’ers pittig zijn. Geen wonder, want van het geld dat de zzp’er verdient, moet hij een substantieel deel afstaan aan belastingen, pensioen, sociale verzekeringen. Hij houdt alles bij elkaar misschien 40% over van het bedrag dat hij verdient.

Daar hoor je de op veiligheid mikkende medewerker zelden over. In de veilige beslotenheid van een vast kringetje collega’s, een maandsalaris, opleidingsmogelijkheden en sociale zekerheden waarover maar ontevreden wordt gedaan, roddelen ze liever over hun managers en vooral over de zzp’er, die allemaal niets zou begrijpen van hun onbegrijpelijke werk.

Ik weet dat ik overdrijf; dat ik het wel erg scherp stel. Maar het is tijd om op te komen voor zzp’ers. Ze werken hard en altijd met hart voor de opdrachtgever, want natuurlijk willen ze graag vervolgopdrachten. De mythe dat het mensen zijn die niet zouden slagen in een grote organisatie en daarom voor zichzelf zijn begonnen, moet ook maar eens weerlegd worden.

Ze zijn, kortom, een ideaal zondebokfenomeen. De zigeuners van het bedrijfsleven. In verschillende opzichten. Jarenlang bewierookt en bewonderd vanwege hun moed, maar nu is dat niet meer zo. Ze worden ineens behandeld als bedelaars, als mensen die je lastig komen vallen.

Maar hun sociale positie is zeer zwak. Ondanks dat ze gewoon belastingen betalen en allerlei andere lasten, krijgen ze geen inkomen als het mis gaat. Er is een Bijzondere Bijstand voor Zelfstandigen, maar de ambtenarij (daar zitten de echte zakkenvullers) werkt zo efficiënt mogelijk tegen. Ze werpt bewust obstakels op. Maandenlange procedures zijn het gevolg, en de zzp’er haakt af of ziet zichzelf failliet verklaard worden. Dan kan hij vervolgens geplukt worden. En verkeert hij aan de rand van de armoedegrens.

Het is een onrechtvaardige zaak. Jarenlang is geprofiteerd van zzp’ers. Organisaties wisten niet hoeveel geld ze er aan uit moesten geven om de boel in beweging te houden. En nu krijgt een zzp’er geen eurocent als hij uit de bocht vliegt, bijvoorbeeld omdat hij tot onderwerp van onderhandelingen met de vakbond is gemaakt.

Of is er gewoon geen behoefte meer aan zijn diensten? We horen het graag van de lezers.

19 thoughts on “Zzp’ers: de zigeuners van het bedrijfsleven!”

Onruststoker 12 jaar ago

“Of is er gewoon geen behoefte meer aan zijn diensten?”
Valt wel mee, maar de polen zijn goedkoper en doen het ook heel goed !

Rob van Veen 12 jaar ago

Op hoofdlijnen kan ik je verhaal volgen en hou ik wel van een ongezouten mening. Complimenten dus. Echter wat ontbreekt is het feit dat een ZZP-er een ondernemer is. Bij ondernemen hoort risico nemen en nieuwe paden ontdekken en invullen. Nu blijft het wel een beetje hangen bij een zieligheid redernering. Neemt niet weg dat ik niet begrijp waarom juist in deze tijd niet wordt gekozen voor minder, maar wel betere medewerkers. En dat kunnen heel goed die ZZP-ers zijn. Bedrijven die in het slob zitten kunnen daar juist met durf en vernieuwing uitkomen. Eigenschappen die ZZP-ers hebben!

Braintrainer 12 jaar ago

De ZZPer is ontdekt door de werkgevers om hun personeelskosten variabel te maken. Nu de economie nog steeds tegen zit is het logisch dat de ZZper minder gebruikt wordt. De polen zijn geen redelijk alternatief in de meeste sectoren, hooguit de bouwsector. Daar schuilt nu ook gelijk het probleem. Werkgevers willen alleen maar goedkoper en denken dus met Polen een goede zet te doen. Funest voor de lange termijn behoeften van je onderneming en slecht voor onze economie. Het kortzichtige denken blijft nog steeds toenemen ondanks de crisis die juist door dat korte termijn denken en maximalisatie van de winst is ontstaan!

Maikel 12 jaar ago

Het bericht komt op mij over als een verhaal uit 2006. Nu anno 2010 is er m.i. een ander beeld.
Vanuit de feiten zoals ik die ken zijn bedrijven anno 2010 / 2011 nog meer bezig om allerlei niet primaire activiteiten uit te besteden. Ook veel werknemers organiseren zich hiernaar, wat de enorme groei van zelfstandigen in veel beroepsgroepen verklaard. Daarnaast zijn werkgevers zich nog meer bewust geworden van de vele voordelen van flexibele sourcing. Vanuit PZO wordt hard gewerkt om veel eenmansbedrijven een stem te geven in de SER. Ik zie wel veel signalen die duiden op een verschuiving van inspanningsverplichting(per uur) naar resultaatverplichting (naar opdracht).
Groet,
Maikel Mardjan
http://www.Organisatieontwerp.nl

 

Onruststoker 12 jaar ago

ZZP-ers móeten zich organiseren ! “Alleen op de wereld” werkt niet meer zo goed tegenwoordig. Heel veel gaat via “netwerken”; als je daar niet aan meedoet, dan besta je niet en kan men je niet vinden. Oftewel: je bent wie je kent.
Waarom zou ‘men’ in hemelsnaam JOU inhuren ? Dat vragen ZZPers zich ook te weinig af.
Trouwens, polen doen het ook erg goed in de metaal (niet alleen de bouw), net als de oost-duitsers. Daarnaast: roemenen en indiers doen het erg goed en goedkoop in de IT.
Waarom zou je nog zo’n (verwende) ZZP-nederlander willen? Die willen allemaal manager spelen, en kunnen niet eens meer een fietsband plakken !  🙂  afijn, ze weten dus niet meer wat er op de werkvloer speelt, al helemaal als ze “consultant” zijn.

Marion 12 jaar ago
Bert Overbeek 12 jaar ago

Dank voor jullie meningen. Graag meer reacties.

Bert Overbeek 12 jaar ago

Nog een ding. In de reacties van Onruststoker (anoniem? geen naam?) zie je wat vooroordelen geprojecteerd op zzp’ers. ‘Die willen allemaal manager spelen en kunnen nog geen fietsband plakken’. En als iemand zich afvraagt waarom ze JOU moeten inhuren, dan is de zzp’er wel. Ik denk juist dat mensen in grotere organisaties zich dat niet afvragen. Reden te meer om weer zzpérs in te huren. Ze zijn getraind in maximale kwaliteit te leveren. Ze kunnen niet anders, anders liggen ze eruit.
Nee, het gaat hier niet om de zzp’er en zijn kwaliteiten. Het gaat hier om andere dingen, Onruststoker. En ach, met die Polen heeft niemand moeite.

Leo 12 jaar ago

ZZP’ers kunnen in diverse groepen worden onderverdeeld. Bij voorbeeld de jonge ZZP’er die moet sappelen voor de appelen, met alle respect. Er zijn ook de luxe ZZP’ers, die gaan met 55/56 jarige leeftijd na zware dienst (denk aan Brandweer) met een soort pensioenregeling, betaald van gemeenschapsgeld tot 65 jarige leeftijd, uit dienst. Worden dan ZZP’er. Ik schrik dan van het hogere uurloon en fin. voordeel van ondernemen van deze “luxe” ZZP’ers t.o.v. de eerst genoemde groep ZZP’ers. 

M.a.w., respect voor de jonge startende ZZP’er, geef ze een goede kans!

 

Bas Schenk 12 jaar ago

ZZP-ers zijn in iedergeval mensen (ondernemers) die hun nek uit durven steken. Geen ww-uitkering wensen en mede daarom, in mijn ogen, alle respect verdienen.
Laten we niet vergeten dat het bedrijfsleven deze mannen en vrouwen zelf hebben opgeleid en de maatschappij in hebben “getrapt”.
Zij, het bedrijfsleven, hebben deze tak van ondernemen zelf ontwikkeld. Misschien onbewust….maar toch!
ZZP-ers, proficiat en of je nu jong of oud bent, Leo, startend of niet, RESPECT, met hoofdletters! Ik vind het klasse!
O, Ja, iedereen die met een jaloers oog naar deze ondernemers kijkt : De kift!
Groet,
Bas

Pieter Roode 12 jaar ago

Zeer verhelderend een artikel van een gelijkdenkende te lezen. Wat mij betreft niet achterhaald. Als ervaringsdeskundige met een nomadisch bestaan van 25-30 jaar is veel herkenbaar. Samenwerkingsverbanden met zzpers is volgens mij de toekomst. Organiseren i.e.o.a. vereniging zie ik niet zitten. Kijk nu maar de ene bond wil een loonsverhoging omdat werkgevers hebben bespaart door inschakeling van flexwerkers de andere (zuster bond) komt op voor de zelfstandige. Vraagt deze het bespaarde geld om te zetten in betere zzp tarieven? Dat zou eerlijker zijn. Tenslotte doen zij het werk en hebben voor de besparing gezorgd. Als men alle zzpers zou kunnen verenigen en deze vereniging heeft politieke aspiraties dan zou dat wel eens de grootste partij van Nederland kunnen worden. Hoe zou de wereld er dan uitzien? Nu kan men niet eens met 3 partijen het eens worden. Trouwens wat voor een waarde heeft een zetel in de SER als er slechts een fractie van de groep wordt vertegenwoordigd?

Leo 12 jaar ago

Bas ik ben het met je eens. Ik ben zelf ondernemer met een eenmansbedrijf in de detailhandel, met enorm groeiende vaste lasten, denk aan huur winkelpand etc.
Het is hard aanpakken deze tijd. Ik moet het van omzet hebben en niet van aanzienlijke uurprijzen. Ik kijk niet met een jaloers oog naar ZZP’ers. Ieder z’n ding. Ik heb alleen meer respect voor ZZP’ers, die er geen vast inkomen naast hebben en zich toch goed staande weten te houden houden met een jong gezin. (No hard feelings). 

Bas Schenk 12 jaar ago

Beste Pieter, om nou ZZP-ers te verenigen in een BvZ (Bond van ZZP-ers) zie ik ook absoluut niet zitten. Zeker niet als er politieke bedoelingen aan ten grondslag liggen. Je noemt SER, “de” drie partijen die nu aan het kleien zijn…. neen, geen BvZ. Misschien wel een BVVZ : Bond Van en Voor ZZP-ers. Met als missie : elkaar versterken in denken, doen en overleven. Voorbeeld? Wel, ik weet wel iets te zeggen over ondernemen; jij weet wel iets te vertellen over kostenbesparing; hij weet wel iets te vertellen over netwerken, zij weet wel iets te vertellen over marktbenadering enz. enz. enz. Samen weten we veel. Geef die kennis door! Geef die kennis door! Sterk elkaar! Het kan hoor, ik kom uit het Verbond van de Nederlandse Groothandel; een instelling van en voor de groothandel.
O, ja Leo, ook in de detailhandel : niet alleen omzet afhankelijk hoor! Kostenbeheersing, marktbenadering, omgaan met klanten, goede inkoop. Allemaal punten die meehelpen om te overleven.
Ik weet en realiseer me dat het hard en spannend werken is hoor, alle respect. Maar denk jij ook niet dat als je met een aantal “lotgenoten”, nee ik moet zeggen : met een aantal “serieuse harde werkers” bij elkaar zit en ervaringen, visies en wat dies meer zij, te delen? Volgens mij wordt je daar wijzer van! en dat hoeft niet veel te kosten (koffie thee en een lunch)
Bas

Pieter Roode 12 jaar ago

Beste Bas,
Ik ben het met je eens maar zo makkelijk is het niet. Ik ben idealitisch ingesteld en al 10 jaar geleden met de website zzper.nl begonnen. Ondanks vele pogingen heb ik nog maar weinig ” serieuze lotgenoten” gevonden die bereid zijn een gezamenlijke inspanning te leveren zonder te hengelen naar werk. Er is veel wantrouwen en men is bang dat de een met het project van de ander vandoor gaat. Het is jammer want er is zoveel te verdienen maar men laat zich toch liever knechten. Zolang men niet met individuele zzpers wil onderhandelen en kiezen voor een spreekbuis lijkt onder onder aanneming het beste alternatief om aan de bak te blijven.

Leo 12 jaar ago

Inderdaad Bas, binnen de detailhandel wordt in verhouding tot de ZZP’ers (er is nog geen eens eens goede verzamelbenaming voor) veel aktiever gecommuniceerd ter bevordering van het ondernemerschap. Een winkelier heeft sneller kontakt d.m.v. lidmaatschap van een winkeliersvereniging of branche-organisatie. denk hierbij ook aan netwerken. Een ZZP’ers zijn specialisten en zijn m.i. ook individualisten, redelijk op zich zelf. Ik denk dat uitwisseling van vakkennis en kannis van aquisitie voor de ZZP’er thans belangrijke onderwerpen zijn. 
Door de grote toename (ook uitval) van ZZP’ers de laatste jaren zal het zeker aankomen op het onstaan van een landelijke ZZP-organisatie, waarin financiele zekerheid voor de ZZP’er een grote rol zal gaan spelen, in welke vorm (branche-achtig?) dan ook.

  

Bas Schenk 12 jaar ago

Beste Pieter, de website zzper ga ik straks opzoeken. ik had er nog nooit van gehoord! (ligt aan mij hoor) Maar ik bedoel niet BVVZ (ik noem het maar even zo) als een soort poel van werk en die te verdelen onderling; nee, je zal zelf aan de bak moeten blijven. Wat ik bedoel is kennisoverdracht; elkaar versterken in kennis, niet om elkaars werk af te pakken, maar om er beter van te worden om werk binnen te kunnen krijgen! Anders heeft het inderdaad geen zin.
Ik ben van mening dat die “vijver” zo groot is dat voorlopig de zzp-ers er  lekker zelf in kunnen vissen zonder op elkaars stekkie te zitten. Met andere woorden : de vraag is groter dan het aanbod! Daar ben ik van overtuigd! Alleen :  Hoe verkoop ik dat; hoe kom ik aan de bak.  Bij de instelling van het Verbond van de Nederlandse Groothandel heb ik in, ik schat, ruim 300 groothandels in de keuken gekeken. Dacht je dat die directies bang waren, of wantrouwen hadden? Neen hoor ! In tegendeel: men maakte gebruik van de inmiddels opgedane ervaring bij niet alleen concurrenten, maar ook bij anderen. Branche gelijken en branche ongelijken.
Tenslotte : vertrouwen moet je winnen! Krijg je niet zomaar hoor!
groet,
Bas

Pieter Roode 12 jaar ago

Hallo Bas,
Ik bedoel ook kennisoverdracht. Ik ben al jaren bezig een soort P.I. primus interparis voor elk vakgebied/ rubriek te zoeken. Zijn/ haar rol moet zijn in de specifieke branche als vraagbaak en coordinator op te treden. Zodat men ook niet alleen bedrijfstechnisch maar ook vaktechnische ondersteuning kan verkrijgen. Tot nu toe niet gelukt/ nagenoeg geen reactie op emails etc. hierover gehad. Graag zou ik met geschikte zzpers in contact willen komen. Wie weet misschien naar aanleding van deze corrspondentie

Jeroen 12 jaar ago

Beste Bas,

Ondernemer is risico’s nemen. Tegenover dat risico staat ook vrijheid, flexibiliteit en een hoger uurloon. Ondernemen is daarnaast ook bewust omgaan met je middelen. Ik denk dat de menig ZZP’er in de de goede tijden te weinig rekening heeft gehouden met mindere tijden. Was die extra grote bestelbus wel zo noodzakelijk en die extra opties op de lease-auto konden die niet wat minder? Om nu de schuld bij anderen (overheid, bedrijfsleven etc.) te leggen is mij iets te makkelijk. Is het niet de overheid die juist het ondernemen beloont met prachtige regelingen?
De ZZP’er heeft het nu even moeilijk maar zodra de economie aantrekt, zal het juist deze groep zijn die daar als eerste van profiteert. Gebruik deze tijd dus goed en houd je contacten warm, deze zullen binnenkort goud waard zijn!

Bas Schenk 12 jaar ago

Zowel Pieter, als Jeroen: Helemaal mee eens! Maar nu? Er heerst dus blijkbaar wel onvrede, onrust, misschien wel een mate van frustratie en erkenningsdrang.
Ik moet toch weer even terugdenken aan de periode waarin alles kon in de groothandel: je kocht bij wijze van spreken een doosje lucifers en je was groothandel in lucifer stokjes…. Of je ondernemer was werd niet gevraagd; trouwens, dat vond men helemaal niet belangrijk, als je maar kon verkopen…. zo zijn veel groothandels bedrijven failliet gegaan. Zij vergaten dat naast het verkopen ook nog administratie en logistiek belangrijke elementen waren van groothandel drijven.
Je kent die mop toch wel van de schoolmeester en de leerling? Nou luister:
Er stopte een dikke Mercedes voor de supermarkt en er stapte een goed verzorgde man in driedelig pak met een grote sigaar in zijn mond, uit hij heette Jan. Voor de supermarkt, op hetzelfde moment  plaatst en mager, ongeschoren man zijn oude fiets tegen de gevel. Dat was Jan’s meester op de lagere school. Jan ziet dat en kijkt verbaasd en verrast.
 “Meester”…roept Jan terwijl hij de deur van zijn Mercedes dicht gooit. “Jan” roept de meester verrast terug, “dat is lang geleden” en de meester loopt op Jan af. “Het gaat goed met je , zie ik” vervolgde de meester. “Ach”, zei Jan, “ja, ik mag niet mopperen. Ik heb een groothandel en dat loopt goed” . “Een groothandel?”, vroeg de meester, “en je was zo slecht in rekenen in mijn klas. Ik weet nog goed hoe we hebben zitten buffelen om je de procent-sommen eigen te maken” vervolgde de meester met opgetrokken wenkbrouwen als teken van verbazing.
“Ja, dat weet ik nog goed” zei Jan lachend, “daar ben ik ook erg blij mee” zei Jan. “Kijk, ik koop nu 100 pakjes zeep in voor 50 euro. Dat is 50 cent per zeepje” zei Jan trots en keek de meester triomfantelijk aan. “Ik verkoop de zeep voor voor 1 euro 20 per stuk; en van die vier procent verschil heb ik een goede boterham!”

groet
Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *