Rubriek: Gasthuis

‘Werk en leef met je hart’ (mini-interview)

Jonge bazen en oude bazen: wat komen ze tegen in de praktijk? Wat vinden ze leuk en lastig? En hoe pakken ze de dingen aan? In deze mini-interviews voelen we iemand aan de tand. Dat hoeft niet per sé een manager te zijn. Voor jonge bazen is alles interessant. Of willen we niet weten hoe we om moeten gaan met adviseurs, medewerkers of externe? En wat te denken van mensen die moed hebben: willen we daar niet van leren? Ingrid van der Straaten is moedig. Vindt ze zelf niet, maar dat vinden moedige mensen nooit. Ze gaf een goede baan in Nederland op om mensen in Thailand te gaan helpen.  

Boek van de week

Opleidingen

Bekijk alle opleidingen

Je wordt als manager geboren (nr 1 in de JB-top 10!)

Nu de meeste mensen op vakantie zijn en een deel van de redactie ook, zullen wij de top 10 van artikelen op JongeBazen nog eens herhalen. De 10 artikelen waarop het meest gereageerd is, herhalen we tussen 27 juli en 14 augustus. Dit staat onbereikbaar op de 1e plaats. Het artikel werd gepubliceerd op 16 maart 2006 en kreeg 102 reacties! (peilmoment 11 juli 2007). 

Vacatures

Manager Wonen & Beheer

Wil jij samen met de medewerkers de uitgangspunten vaststellen die zij nodig hebben om zelfstandig te acteren en te leren? En heb je affiniteit met digitalisering en procesoptimalisatie? Lees dan snel verder! Bekijk alle vacatures

Advertorial

Besluitvormingsprocedures

In dit artikel van Cristian ter Maat van www.gekopklanten.nl zegt hij ondermeer: ‘Dat er in complexere verkooptrajecten, meerdere mensen betrokken zijn bij de beslissing is niets nieuws. Een trend van de laatste jaren is dat organisaties steeds vaker een purchasing of inkoop afdeling hebben. Deze zijn dan meteen ook verantwoordelijk van paperclip tot complexe professionele dienstverlening. Vaak kenmerken ze zich door een typische inkoop houding; eerst de laagste prijs, dan nog lager en dan nog aanvullende voorwaarden: zoals leveringstijd, voorraadbeheer, constante kwaliteit (SLA) e.d. Een pientere accountmanager combineert prijs en condities, maar de realiteit is weerbarstiger.’

Service? Gek op klanten?

Soms mopperen lezers. Gelukkig niet zo vaak. Maar toch. En wij nemen dat serieus. En waarom? Omdat wij een partnerlink hebben. En die heet www.gekopklanten.nl. We zijn er trots op een partner te mogen zijn van deze weblog en genieten vaak van de thema’s die daar passeren. Indien iemand iets wil begrijpen van klantgerichtheid, dan zal hij plezier beleven aan deze weblog. De beste van alle service-, marketing-, PR- en klantgerichtheidsmedia. Bezoeken dus.

Wat drijft jonge bazen? (Han Botterhuis)

Han Botterhuis is een jonge baas uit het volle leven. Hij kan beschouwd worden als een manager die iets weet te bereiken en die zijn hand niet omdraait voor een paar stevige klussen. In dit artikel vraagt hij zich een paar dingen af. Uitstekende vragen voor leeftijdsgenoten en collega’s? Hier gaat het over ‘druk, druk, druk’. Hij vraagt zich zelfs af of hij niet tot de ADHD-generatie behoort. We zijn benieuwd naar je reactie. 

Bungalowtje in Thailand adopteren?

Ingrid van der Straaten deed deze week haar verhaal op deze weblog. Maar ze heeft ook nog iets in de aanbieding: ‘Runs ‘N Roses is een kleine nature lodge in Zuid-Thailand. Op een van de mooiste plekken: in de bergen , omringd door watervallen, regenwoud en maar 50 km van de zee af. Samen met locale bevolking probeert Runs ‘N Roses de touristen iets van de Thaise manier van leven te laten ervaren.’  Lezen! Misschien is iets voor je!

Nieuwe dichtbundel Bert Overbeek

Bert Overbeek, eindredacteur van Jonge Bazen, heeft een nieuwe dichtbundel gepubliceerd. Het boek heet ‘ Waar ooit het loof en zee’  en gaat over de jaren zestig en zeventig. Overbeek bracht een deel daarvan door in Harderwijk, de stad die het decor vormt voor de poezie.
Gisteren presenteerde hij de bundel in besloten kring. Een fragment uit zijn inleiding publiceren we vandaag. Volgende week, op zaterdag 20 mei, zal hij aanwezig zijn op Kulting Harderwijk om de bundel officieel aan het lezerspubliek te presenteren.
‘Waar ooit het loof en zee’ is vanaf 20 mei te koop bij de Bruna-boekhandel (voormalige Repro) in Harderwijk tegen de prijs van € 9,95. Ook is hij te bestellen door een mailtje te sturen naar pitcher.support@hetnet.nl. Hierin vermelt u uw adresgegevens en doet de mededeling dat u het vereiste bedrag van € 11,95 (prijs plus verzendkosten) heeft gestort op de ABN Amrorekening 49 81 36 906 onder vermelding van ‘ Pitcher, Harderwijkse bundel’. U krijgt het dan zo spoedig mogelijk toegestuurd. (zie ook www.bertblog.nl)

Altijd al een bungalow in Thailand willen hebben?

Enige jaren geleden vertrok een goede vriendin van mij uit Rotterdam. Ze vestigde zich blijvend in Thailand. Ze doet daar nuttig werk als opleidingskundige. De Thaise mensen zijn verzot op haar. Het is een bijzondere vrouw en ze heet Ingrid van der Straaten. Ze stuurde mij en een aantal vrienden een mail uit Thailand, waarin ze bungalows ter adoptie aanbiedt. Ik mocht hem onder de aandacht brengen van www.jongebazen.nl Wie reageren wil kan mailen naar ingridvanderstraaten@gmail.com