Seksualiteit en werk (16): Manager flirt met medewerker

Leo heeft een zwak voor Jolanda, zijn manager. Hij vermoedt dat het wederkerig is. Ze flirten veel, maar het blijft binnen de grenzen. Op zeker ogenblik hebben ze het er een keer over, als ze na een bedrijfsborrel met zijn tweeën iets gaan eten. In een erg romantische sfeer komen de bekentenissen.

Leo heeft een zwak voor Jolanda, zijn manager. Hij vermoedt dat het wederkerig is. Ze flirten veel, maar het blijft binnen de grenzen. Op zeker ogenblik hebben ze het er een keer over, als ze na een bedrijfsborrel met zijn tweeën iets gaan eten.

In een erg romantische sfeer komen de bekentenissen. Jolanda zegt dat ze Leo erg aantrekkelijk vindt en dat ze erg graag naar hem kijkt en luistert. ‘Eigenlijk kan ik je niet beoordelen’ zegt ze vleiend, met een knipoog. ‘Ik heb hetzelfde met jou’ zegt Leo.

Dan gaan ze nog ergens wat drinken, ze zitten dicht bij elkaar, van het een komt het ander en Leo strijkt haar door haar haren. Als hij verder wil gaan zegt ze ‘Zo, zo is het genoeg. Ik heb wel een gezin, he?’

Graag jullie reactie. Kan dit?

7 thoughts on “Seksualiteit en werk (16): Manager flirt met medewerker”

Martijn 17 jaar ago

Dit doen ze allebei niet handig. Maar dat het zover komt kan gebeuren. Morgenochtend stappen Jolanda en Leo samen naar de leidinggevende van Jolanda en bespreken de situatie in vertrouwen. Ze zoeken naar een passende oplossing waar beiden mee uit de voeten kunnen.

Ine 17 jaar ago

Ik vind het niet kunnen. Ik vind dat je als leidinggevende een medewerker die getrouwd is of een relatie heeft, met rust moet laten.
De 25-jarige vrouwelijke manager van mijn (inmiddels ex-)vriend flirtte zodanig met hem, dat hij er heilig van overtuigd was dat zij een relatie met hem wilde. Achter mijn rug stuurden ze elkaar allerlei SMS-jes, waarvan de inhoud er niet om loog. Toen ik er achter kwam wat er gaande was, heb ik mijn toenmalige vriend accuut gedumpt. Later bleek dat zijn manager helemaal niet geïnteresseerd is in een relatie met hem: voor haar was het maar een spelletje. Hij heeft letterlijk tegen mij gezegd: “ze heeft me gek gemaakt en nu wil ze niets meer van me weten.” Het einde van het liedje is dat hij haar niet kan krijgen en mij voorgoed kwijt is. Toch zonde als je op deze manier een stabiele relatie op het spel zet. Ik ben overigens blij dat ik van hem af ben: ik kan niet leven met iemand die ik niet kan vertrouwen.

J. van Gorkum 17 jaar ago

Het kan, maar is niet slim. In se is er niets fout met aangeven dat je iemand aantrekkelijk vindt en, wanneer zaken te ver gaan, een lijn trekken. Ik vind het alleen niet bijster slim. Wat wint Jolanda ermee ?
Een medewerker die een zwak voor haar heeft, en nu ook weet dat het wederzijds is.

In dit geval lijkt me liegen veruit de beste optie. Een afwijzing betekent weliswaar een deuk in zijn ego, maar ook de wetenschap dat hij het niet verder hoeft te proberen. En een goede manager weet ook een slechte boodschap aardig te brengen.

Een flauwe tweede is de optie “géén oordeel geven”. Immers, Jolanda laat dan in het midden of ze Leo aantrekkelijk vind of niet. In een neutrale sitautie (Leo heeft nog niets bekend) is dit m.i. de beste optie; een soort waarschuwing vooraf. Maar in deze casus moet ze zich realiseren, dat ze niet alleen spreekt als baas, maar ook als persoon. De affectie van Leo heeft immers geen betrekking op Jolanda als bazin, maar als vrouw, als mens. En Leo zal een antwoord verwachten van de vrouw en niet van de baas.

Ik geef toe: een beetje vent heeft er begrip voor dat zijn bazin de relatie platonisch wil houden, maar soms werkt een handvol ijsklontjes nou eenmaal beter dan een paar wijze woorden.

Jan Akerboom 17 jaar ago

Kijk of dit moet kunnen of niet is van veel dingen afhankelijk maar het beste is om deze situaties gewoon uit de weg te gaan, en niet te laten plaats vinden de voorbeelden waar dit mis is gegaan zijn legio, en in de regel levert het alleen maar verliezers en ongelukkige mensen op die in de regel nog langer moeten samenwerken wat dan bijna niet meer te doen is.
Dus niet doen hoe leuk het ook lijkt en kan zijn, zeker als een van de twee of beide al een relatie hebben, laat je verstand spreken inplaats ven je gevoelens in deze situatie.

Leonie Linssen 17 jaar ago

Tuuuuurlijk kan dit. Ze flirten veel, er zijn blijkbaar van beide kanten gevoelens. Die worden dan eindelijk uitgesproken. Dan wordt de grens getrokken: tot hier en niet verder. Helemaal duidelijk. Helemaal goed. Niks mis mee zou ik zeggen!
Vraagje: Wie bepaalt wanneer de grens? Dis soort dingen zijn altijd moeilijk. Soms weet je ook pas wat je grens is als iemand er overheen gaat, zoals de manager die door haar haren strijkt. En wie bepaalt overigens wat wel en wat niet kan? Daar zijn zij beiden verantwoordelijk voor. Flirten doe je als mens. Iedere medewerker en iedere baas is dat. Toch?

Elios 17 jaar ago

Flirten lijkt me geen probleem, als beiden dat leuk vinden. Ik zou zelf als manager het contact niet verder uitbreiden door etentjes met zijn tweeen, zeker niet als je zelf gebonden bent.
Als hierarchisch meerdere moet je volgens mij in deze de slimste zijn. Tuurlijk zijn ze beiden volwassen maar in een hierarchische verhouding moet je altijd extra kritisch zijn is mijn mening.

Zeynep 16 jaar ago

Tuuuuurlijk kan dit NIET!!!!! denk eens aan de mensen die pijn zullen hebben als ze dit te weten krijgen. als Jolanda getrouwd is moet ze niet flirten met anderen, dan houd ze haar man voor de gek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *