Seksualiteit en werk (7): General managers en de rosse buurt

De general manager van een groot internationaal bedrijf met filialen over de hele wereld was onlangs op bezoek in Nederland. Beminnelijke vrijgezel van middelbare leeftijd, beetje saai gedrag, goed voor de zaak, aantoonbaar miljoenen opgeleverd, kortom: alle reden tot tevredenheid. Voor zijn bezoek in Nederland kwam de opmerking van zijn office manager dat de general manager in elk land dat hij bezoekt, ‘altijd een bezoek brengt aan de rosse buurt’…

De realiteit gedraagt zich soms grillig. En zo anders dan we aan de buitenkant vermoeden, vaak. Dit verhaal hoorde ik onlangs. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
De general manager van een groot internationaal bedrijf met filialen over de hele wereld was onlangs op bezoek in Nederland. Beminnelijke vrijgezel van middelbare leeftijd, beetje saai gedrag, goed voor de zaak, aantoonbaar miljoenen opgeleverd, kortom: alle reden tot tevredenheid.
Voor zijn bezoek aan Nederland kwam de opmerking van zijn office manager dat de general manager in elk land dat hij bezoekt, ‘altijd een bezoek brengt aan de rosse buurt’. Het verzoek aan de Nederlandse directeur was om hem optimaal te adviseren. ‘De general manager houdt van classy ladies’ werd er aan toegevoegd.
De Nederlandse directeur willigde het verzoek in. Het verhaal staat bepaald niet op zichzelf. Vandaar dat we het jullie voorleggen. Ik ben benieuwd naar jullie opvatting.

(De afbeelding bij deze posting is van Marc Lahousse uit Maldegem en te vinden op een site met artistieke naaktfotografie: http://www.naturistart.eu/nude-art.html)
 

19 thoughts on “Seksualiteit en werk (7): General managers en de rosse buurt”

Mark 16 jaar ago

De general moet dit zelf weten. Als hij dit wil doen, moet hij dat doen.
Zo zie je maar dat mensen met een hoge functie erg laag kunnen zinken…

Leonie Linssen 16 jaar ago

Mensen met een hoge functie laag zinken? Volgens mij is seksualiteit iets wat bij ieder mens hoort, in welke functie dan ook. Ook het beroep prostitue is al een heel oud beroep. Dat vrijgezellen die geen vaste partner hebben (of kunnen of willen krijgen) naar een prostitue gaan om toch aan hun trekken te komen lijkt me dan ook heel normaal. Ik weet niet de exacte percentages van mannen die regelmatig de rosse buurt of een prostitue bezoeken, maar ik ken maar heel weinig mannen die er open over zijn. Dus wat mij betreft wordt het hoog tijd dat we ons wat minder moralistisch opstellen.

Ik vind wel dat het bezoeken van een prostitue niet echt werk gerelateerd is. Maar van de andere kant: als een general manager vraagt waar een goed restaurant zit met een bepaalde specialiteit, of waar hij naar een goed concert kan in de avonduren, doen we daar dan wel moeilijk over?? Nee toch, dan vertellen we hem dat toch ook?

Leonie

Mark 16 jaar ago

De algemene opinie is dat naar een “rosse buurt” gaan beneden peil is. Ik snap het wel, maar persoonlijk vind ik het echt vet zielig…

Leonie Linssen 16 jaar ago

Dan bof jij vast met een leuke relatie 😉 of je kunt je ei op een andere manier kwijt. Er zijn ook massa’s mannen die het veroordelen maar daarnaast wel stiekem zelf ook naar de rosse buurt gaan of een prostitue bestellen.
Ik heb zelf ooit naast een sexshop gewoond, en me verwonderd over de vele leuk uitziende mannen die hier naar binnen gingen, zelfs familieleden van vriendinnen (die zich rot schrokken toen ze het per ongeluk zagen als ze bij mij op bezoek kwamen). Wat is er zielig aan als iemand zijn behoefte aan sex/warmte/aanraking op die manier bevredigt? Er is blijkbaar een vraag naar en een aanbod. Dat is de realiteit. Daar moet je niet moeilijk over doen vind ik.

Geertje Dam 16 jaar ago

Tja klantgerichtheid gaat dan wel erg ver, hoewel ik totaal niet verbaasd ben over je stukje. Wat ik altijd vreemd ben blijven vinden is dat je de opdrachtgever of klant vraagt dit voor je te regelen. Mijn mannelijke collega’s hebben daar nooit moeite mee gehad en vonden het zelfs nog wel spannend. Ik vind dat de vent ballen genoeg heeft om zelf wat te regelen en laat het lekker aan anderen over. Toen ik net begon met werken moet ik zeggen dat ik zelf zeer geshokeerd, was dat men daar zo openlijk over sprak.

Mark 16 jaar ago

Ik bof met een super leuke relatie. Maar de algmene publieke mening is dat het zielig is en dat het eigenlijk ook niet kan. De vrouwen laten zich misbruiken(dom) voor geld. Dat je behoeften hebt prima hoor, maar ik vind het eigenlijk niet kunnen.
Trouwens, je behoeften bevredigen kun je ook zelf doen. En als je warmte wil, of aanraking moet je een relatie aangaan. Maar toch niet naar de hoeren! Sex is een bedrijving van liefde. En hebben hoeren dat liefde voor iedereen? Iedereen die geld heeft wel ja.

Leonie Linssen 16 jaar ago

Je boft inderdaad met een leuke relatie. Dus je kent het wrsl ook niet hoe het is om (lange tijd) geen relatie te hebben? BTW: Er zijn blijkbaar massa’s mensen die sex en liefde van elkaar kunnen scheiden, gezien het aantal mannen die de prostituees bezoeken. Vooral mannen schijnen er erg goed in te zijn 😉 Vrouwen zie je dat niet zo snel doen. Maar er zijn ook mensen die niet in staat zijn een relatie aan te gaan. Daar zijn minimaal 2 mensen voor nodig en het schijnt dan ook nog eens wederzijds te moeten zijn. Dst is niet iedereen gegeven. Ik ken genoeg mensen die het niet (meer) lukt om tot een relatie te komen. Om wat voor reden dan ook. Maar we dwalen volgens mij een beetje af van het onderwerp…

Ik denk trouwens dat als je gevraagd wordt om zoiets te regelen voor een buitenlandse general manager, en je bent het daar niet mee eens of het druist in tegen jouw waarden en normen, dat je dat gewoon moet kunnen zeggen. Geen verplichting wat mij betreft!

Mark 16 jaar ago

Het is voor je werk en dat maakt dan toch niet uit?

Fred 16 jaar ago

Niet te moralistisch – zowel de general als de working girls zijn volwassen mensen – ieder het zijne (hare). En sex is GEEN liefde, hoewel sommigen dat moeilijk uit elkaar kunnen houden. Liefde MET sex is natuurlijk het mooiste.

Stel, je bent de manager die geacht wordt uit te zoeken waar de general het beste heen kan, en je hebt geen ervaring in die wereld: hoe los je dit op? Uitbesteden aan een kenner (en hoe weet je wie een kenner is)? Of eerst veldonderzoek doen? Leuk dilemma 🙂

Nog leuker: stel je bent moreel tegen prostitutie (om wat voor reden ook). Wat ga je tegen de general zeggen?

Mark 16 jaar ago

Niks zeggen. Je bent professional. seks komt voort (normaal gesproken) uit liefde. Als deze general manager warmte wil, kan hij dat nu voor 1 x bij een vrouw krijgen en moet hij er flink voor betalen. Hij zou een relatie aan moeten gaan! Dan heb je warmte, liefde, sex, alles bij elkaar! en wat is er nou mooier dan een goede relatie? Ik weet niks mooiers hoor…

Leonie Linssen 16 jaar ago

@Mark,

wat is er mooier dan een goede relatie? Sja, als je dat hebt is dat prachtig. Ik ben ook gezegend met mijn relatie die alweer heel wat jaren duurt. Maar ik ken ook de nadelen van het vrijgezel zijn, (nog) niet toe zijn aan een relatie omdat je nog eea te verwerken hebt. Ik heb in die periode toch wel eens aardig tegen de muren opgelopen van frustratie met mijn verlangen naar sex en warmte. Gezien ik het ook niet goed kan scheiden, sex en liefde kon ik niet terecht bij een prostitue. Maar ik was maar wat jaloers op die mannen die dat wel kunnen en die er ook nog eens van kunnen genieten.

Bovendien: als je een general bent die de hele wereld overreist, dan is dat nou niet echt een ideale basis om een relatie aan te gaan. Mocht ie dat al willen. En als je een relatie wil, wil dat nog niet zeggen dat je er ook meteen een krijgt. Ik vind dat jij wel heel gemakkelijk denkt over relaties vanuit jouw veilige haven, Mark! Of kun jij zo gemakkelijk met iedereen een relatie aangaan?

Mark 16 jaar ago

@Leonie,
Ik denk dat dat per persoon verschillend is. Je moet de ander leuk vinden, en vice versa.
Als je het eea heb meegemaakt is dat wel moeilijker. Persoonlijk vind ik dat je iedereen moet kunnen vertrouwen, daar ligt de basis. Dat moet je nét kunnen. Als je diegene daarbij hardstikke leuk vind en vice versa, zie ik geen belemmeringen voor een leuke relatie. Vertrouwen is de basis.
Je hebt verlangens naar sex, maar is dat ook verlangen naar liefde en warme of gaat het alleen om het “klaarkomen”? Vraag dat jezelf maar eens af.

Leonie Linssen 16 jaar ago

@Mark,

Het verlangen naar klaarkomen is het in ieder geval niet, want daar kan ik heel goed zelf voor zorgen 😉
Het gaat naast sex ook om lichamelijk contact, aangeraakt worden, intimiteit delen, dat soort dingen. Maar goed, dat gold voor mij, ik weet niet hoe dat bij zo’n general manager zit die naar de rosse buurt wil. En ik ga niet zo snel een relatie met iemand aan. Daar moet toch wel meer bij komen kijken dan ‘leuk vinden’

Mark 16 jaar ago

@Leonie,

Elkaar leuk vinden doe je in het begin van een relatie. Daarna ga je van elkaar houden.
En hoe kun je nou de echte intimiteit delen met een prostituee?
Ik denk ook dat die general manager niet gaat voor die intimiteit hoor, die gaat alleen voor een snelle wip. Denk je nou echt dat het die man om het gevoel gaat?

Leonie Linssen 16 jaar ago

@Mark
Nee, ik denk niet dat het bij zo’n man om het gevoel gaat. Maar ik had het even over mezelf en over de tijd dat ik vrijgezel was. Ik heb ook nooit gedacht dat ik intimiteit met een vreemde kon delen, dus dat heb ik ook nooit geprobeerd. Blijft wel, als je geen relatie hebt, het verlangen ernaar, in combinatie met het verlangen naar sex, aandacht etc. En wat dat verlangen naar sex betrof: daar kon ik met tijden echt last van hebben. En ik kan me voorstellen dat er mannen zijn die in zo’n geval wel een prostitue willen bezoeken, omdat mannen over het algemeen het gevoel en seks makkelijk kunnen scheiden. Ik generaliseer nu even, want er bestaan ook vrouwen die dat kunnen, alleen in veel mindere mate dan mannen. Net zoals er manner zijn die dat niet kunnen, zoals jij wellicht. Vlak niet uit dat niet iedereen hetzelfde is als jij of ik. Daar gaat het in het geval van zo’n general ook om. Hij doet het op zijn manier. Het bestaat. Daar kun je niet omheen of je nu wil of niet. Of je het nu afkeurt of niet.

Mark 16 jaar ago

Ik zou het wel kunnen, alleen ik wil het niet. Dat zijn 2 dingen die je heel goed gescheiden moet houden…
Maar nu ik een relatie heb zou ik het niet meer kunnen. Zonder relatie misschien wel ja.

Mark 16 jaar ago

Maar zowiezo niet met een prostituee. Want een vreemde hoeft namelijk niet altijd een prostituee te zijn. Ik hoef geen sex met iemand waarvan ik weet dat ze het misschien wel 1000 verschillende mannen gedaan hebben. Als jou dat warmte geeft, blijf ik liever lekker buiten in de kou staan.

Jacob 16 jaar ago

Volgens mij is/was de vraag of dit soort verzoeken vaker voorkomt. Ik denk dat jullie met jullie overdenkingen verder gaan dan de vraag. Ik vind, met de nadruk op ik, dat we dit soort zaken, of het nu hoerenlopen, naaktrecreren, swingen of wat er ook allemaal gebeurt, uit de taboe sfeer moeten halen. Is dit misschien nog een calvinistisch trekje van ons. Het moraal ogenschijnlijk hoog houden maar de kat in het donker knijpen? Ik kan me voorstellen dat deze baas ook zijn behoeften heeft. Ik zou het zo niet doen maar ik heb dan ook een vriendin en kan me de situatie waarin deze man verkeerd niet voorstellen laat staan een mening over vormen. Ik weet wel dat het meer gebeurt dan wij weten en vermoeden.

Bart van der Meulen 16 jaar ago

Wat een moralistisch gedoe. In het buitenland worden de meeste zaken of in de kroeg of in het bordeel afgesloten. In Nederland is het vroeger niet anders geweest en ik vraag mij soms wel eens in alle gemoedsrust af OF het ooit wel eens in Nederland is veranderd. Alleen hangen we het hier niet aan de grote klok. Maar enkele bedrijfstakken stonden regelrecht bekend om hun zaken in de kroeg, ik noem de aannemerij, de wegenbouw, de veehandelaren, de handelaren onroerend goed. Wij vergeten wel eens dat ‘gezelligheid’ en vertrouwen de smeerolie is, waar onze hele zakenwereld nog steeds op drijft. Alleen in het hypocriete Nederland (of is het Calvinistische Nederland) DENKEN we dat het hier niet gebeurt. Als die General Manager een lekkere avond wil hebben, de banden met het bedrijf wil versterken en op deze wijze (land’s wijs, land’s eer)de omzet voor de komende jaren wil waarborgen, regel ik niet alleen een taxi voor hem maar ga nog met hem mee ook als hij dat op prijs stelt.
Niks geen hypocrisie, want ‘katjes die in donker geknepen worden’ kennen we in Nederland maar al te goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *