Irritante e-mailgewoonten (top 3)!

We mailen er lustig op los met zijn allen. Niemand kan eigenlijk meer zonder e-mail. Maar leven met e-mail is schijnbaar ook niet altijd makkelijk. Ik hoor tenminste regelmatig mensen mopperen over dit handige communicatiemedium….
Naast de enorme hoeveelheid e-mails die sommige mensen krijgen, is vooral het e-mailgedrag van anderen een ware bron van irritaties.

Hieronder de top 3 van irritant e-mailgedrag:

 1. Mensen die standaard (dus bij elke mail die ze sturen, ongeacht het onderwerp of de ontvanger) een leesbevestiging vragen. Welk nut dient dit? Heeft de persoon geen rust tot hij zeker weet dat zijn e-mail gelezen is? Of wil hij controleren hoe lang de ontvanger de tijd neemt om (eindelijk) op jouw e-mail te reageren? (Om zich vervolgens op te vreten als hij ziet dat de e-mail gelezen is, maar na een half uur nog steeds geen reactie…?)

2. Mensen die elke e-mail die ze versturen aanduiden met “hoge prioriteit” (zodat bij de ontvanger een rood uitroepteken in de inbox verschijnt). Denken mensen echt dat het geloofwaardig is om dit bij elke e-mail te doen? Vindt de persoon zichzelf zo belangrijk dat elke mail van hem voor iedereen de hoogste prioriteit heeft? Of gaat hij ervan uit dat de ontvanger zo’n overvolle, onoverzichtelijke mailbox heeft, dat ‘normale’ e-mails niet opvallen tussen de chaos?

3. Mensen die e-mail versturen met een hele lijst personen als cc. Goed, als het gaat om een projectgroep waarin iedereen up-to-date wil blijven over de voortgang van het project kan ik me er iets bij voorstellen. Maar wanneer Jantje vindt dat Pietje iets op een verkeerde manier heeft aangepakt, hoeven Karin, Ria, Wim, Martin, Sjaak, Jos, Angela, Joris en directeur Kees hier geen cc van lijkt me. 

Herkenbaar? Heeft u ze ook, zulke ergernisjes? Wat vinden we vervelend e-mailgedrag? Vul maar aan.

1 thought on “Irritante e-mailgewoonten (top 3)!”

Rene 12 jaar ago

Heerlijk, zeker herkenbaar. Toevoegingen zijn:- geen onderwerp (ik lees ze niet, gaan automatisch de prullenbak in)- mail discussies (lange lijsten van reply op reply) – vaak van medewerkers welke 4 stappen van elkaar zitten- het telefoontje: ik heb je net een mail verzonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *