Reizen voor de baas in je eigen tijd?!

Stefan werkt als troubleshooter voor een
internationaal bedrijf. De laatste jaren gaat hij steeds meer naar het buitenland. Midden-Oosten, Azië, USA. Waar zijn expertise gevraagd wordt, gaat hij naar toe. Stefan vindt het prima, hij houdt van de afwisseling en vindt het vele reizen niet zo’n probleem. Meestal vliegt hij in het weekend, zodat hij de werkdagen volledig kan benutten.

Sinds een half jaar heeft Stefan een vriendin. Hierdoor begint hij te beseffen dat hij zijn vrije tijd wel erg gemakkelijk opoffert voor de baas. De reisdagen in het weekend worden namelijk niet betaald en ook niet gecompenseerd door vrije dagen. Zo vertrekt Stefan bijvoorbeeld vaak op zondagochtend vroeg naar China, komt een week later op zaterdagavond thuis en gaat dan maandag gewoon weer aan het werk. Zonder compensatie of vergoeding.

Stefan heeft er gewoon nooit zo bij stil gestaan, want toen hij alleen was speelde het niet zo. Nu baalt hij ervan dat hij nooit goede afspraken heeft gemaakt over wat er wel en niet voor vergoeding in aanmerking komt en dat hij in een vanzelfsprekend patroon zit gevangen.

Stefan wil meer vrije tijd en vindt dat hij er recht op heeft om de reisdagen te compenseren. Hij moet het er dus met zijn baas over hebben, maar vindt het heel erg moeilijk om hierover te beginnen. Hij weet namelijk al wat zijn baas ervan zal vinden: het hoort nu eenmaal bij de functie en die wordt goed genoeg betaald…..

Hoe kan Stefan dit aanpakken? En gaat het hem lukken denken jullie?

4 thoughts on “Reizen voor de baas in je eigen tijd?!”

Peter Luiks 14 jaar ago

Als Stefan zo goed is en zo gevraagd is zoals weergegeven, JA! Ik heb deze job jaren lang gedaan in de 80’er jaren en ook alle reistijden altijd vergoed gekregen. Vanaf het moment ik de deur van mijn huis uitging. Dit soort mensen is een apart ras en er zijn er minder van als men doet vermoeden. Stefan kan mij kontakteren voor wat tips & info.

Koen 14 jaar ago

De gegeven informatie is niet helemaal compleet. Wat zijn de gemaakte afspraken dan wel? Het lijkt alsof Stefan zelf kiest om in zijn vrije tijd te gaan reizen om zo meer effectieve werktijd bij de klant te hebben. Maar wat als hij zijn reistijden zou doen tijdens, zijn contractueel vastgelegde, werktijden?

Overwerk moet wel redelijk en billijk zijn anders zal een rechter altijd een vergoeding toekennen.

Het belangrijkste is in deze natuurlijk dat beide partijen blij zijn. Hiervoor is een duidelijke en eerlijke communicatie essentieel!

Tip voor Stefan, het leven draait om mensen en niet om werk… Dus misschien is die lieve vriendin niet voor niets in je leven gekomen en liggen er ook nog andere heel mooie dingen op je te wachten…

M.vr.gr. Koen
T.P. Coaching en Training

Danielle Zadori 14 jaar ago

Als ie veel gevraagd is, dan mag ie ook wel wat eisen. Maar hij heeft er zelf ook nooit om gevraagd, dus nu verlangen dat het in 1x wijzigt, is ook niet zomaar te verlangen.

Als ie voorstelt om eerst een x periode OF de heenreis OF de terugreis onder werktijd te plannen, en dan daarna beide onder werktijd te doen. En dan gelijk nog even een afspraak maken dat ie per week in het buitenland een x aantal uren (een dag misschien?) als tijd voor tijd krijgt?

Als ie echt zo goed is, dan moeten ze er samen wel uitkomen.

Rogier 14 jaar ago

Hoe kan Stefan dit aanpakken? Uhhmmm …. zo moeilijk is het niet om een eind aan die prille relatie te maken. Gewoon open en eerlijk zijn, das echt de kortste weg. Kan gewoon per sms. En gaat het hem lukken denken jullie? De weg naar vrijheid en onafhankelijkheid kent geen belemmeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *