Werkgevers lullig bij ontslag

Er zijn in 2008 meer problemen tussen werkgevers en werknemers bij het uit elkaar gaan. Bedrijven rommelen met lease-auto’s, doen ingewikkeld over vakantiedagen en betalen de laatste salarissen niet uit, en andere financiële rimram.
Ik nodig mensen uit om dit soort praktijken bij Jonge Bazen te melden. Uiteraard met de naam van het bedrijf erbij. Het mag anoniem, want de juridische gevolgen zijn vaak groot. Ik heb het zelf ook een keer meegemaakt. Een werkgever legde me het zwijgen op, eiste 25000 euro en opheffing van mijn eigen onderneming. Een reactie van mijn advocaat nam hen de wind uit de zeilen.
Vaak vinden werkgevers dat ze recht hebben op dat soort gedrag, ook al omdat ook werknemers vaak fouten maken. Ik ben tegen dit soort zelfgenoegzaamheid van bedrijven. Het is machtsgedrag en het wordt gerechtvaardigd met allerlei uitvergrote kleinigheden.
Dus meld het Jonge Bazen als bedrijven zich slecht gedragen bij zo’n afscheid. Dit moet veranderen.

1 thought on “Werkgevers lullig bij ontslag”

megchelien 14 jaar ago

Ik heb hetzelfde kreeg na 10 maanden de eindafrekening, met het verzoek om ruim 13.000 euro te betalen. waarvan ruim 100 uur negatieve vakantieuren, alsmede boete leasetermijnen, terwijl ik note bene had voorgesteld de lease auto over te nemen, en na 3 maanden uit dienst te zijn de lease auto alsnog vroeg in te leveren.  En ik zelfs een restant aan vakantieuren had staan. Kortom al met al niet zo netjes van een werkgever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *