Ziek of vakantie?

Kort geleden is Monique geopereerd. Na haar operatie moest ze even herstellen voordat ze weer aan het werk kon. In totaal is zij een week ziek geweest en inmiddels is ze gewoon weer aan het werk. 

Nu is er een meningsverschil ontstaan over de tijd dat Monique niet heeft kunnen werken en vooral wie die tijd moet betalen. Voor Monique is er geen twijfel mogelijk: ze heeft in het ziekenhuis gelegen en moest daarna nog fysiek herstellen. Alle reden om zich ziek te melden dus. 

 

Haar baas ziet dit achteraf toch anders. Het bleek namelijk te gaan om een plastisch chirurgische ingreep. Niks ziekte dus, gewoon luxe. Dus haar baas voelt er niets voor om hiervoor te betalen. Volgens hem had Monique hier vrije dagen voor moeten gebruiken.  

 

Wanneer hij dit tegen Monique zegt, reageert zij boos. ‘In de 6 jaar dat ik hier werk ben ik nog nooit ziek geweest en als dank krijg ik dit…?! Anderen zijn elk jaar wel een paar keer ziek en daar wordt niets van gezegd. Dus als jij mijn vrije dagen wilt inhouden, ga je gang maar ik trek mijn conclusies.’

 

Wie heeft er gelijk, Monique of haar baas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *