Deze vrouw is een prachtig voorbeeld van de leidinggevende van de toekomst!

En eindelijk kwam het er dan van! De overhandiging van het boek ‘De schakelaar’ aan leidinggevende Ilse van Vliet. Het boek is aan Ilse opgedragen, omdat ik haar als regelmatige klant van een van de Haagse boekhandels van Paagman, regelmatig aan het werk zag en een paar keer sprak.Ilse is het type leidinggevende dat mij voor de toekomst voor ogen staat. Ik ken talloze leiders en managers, en veel daarvan hebben geweldige kwaliteiten. Toch vond ik het het meest passend om het boek aan Ilse op te dragen.

Met haar 35 jaar is ze voor mij absoluut een potentiële topvrouw voor de toekomst. Ik noem wat woorden, tevens ingrediënten van switchend leiderschap: zij is empathisch, maar durft waar nodig ook door te pakken; ze benut haar mensen op hun krachten en weet ze te coachen, en dan ook nog op verschillende manieren (ze schakelt tussen de stijlen); ze laat zich niet ontregelen door allerlei snel op elkaar volgende veranderingen; en diversiteit is voor haar een vanzelfsprekendheid.
Daarbij weet ze goed om te gaan met de medewerkers uit een kenniseconomie, heeft ze veel gevoel voor sfeer, begrijpt de invloeden van de digitalisering en is zowel introspectief als zelfreflectief. Het zijn die eigenschappen, die me op het idee brachten om mijn boek ‘De schakelaar’ aan deze geweldige leider van de toekomst op te dragen. Vandaar de overhandiging.

Bert Overbeek is trainer, manager, coach en implementeert momenteel het switchend leiderschap, dé leiderschapstijl van de toekomst. Wie er kennis mee wil maken kan hier informatie vinden: https://www.jongebazen.nl/verandermanagement/11191

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *