Het brein en verandermanagement (+ gratis e-book!)

Het brein is een hype geworden. Ook in de wereld van de trainers en de coaches gaat het nu los. Je kunt geen training meer bijwonen of het brein wordt even genoemd. Het wetenschappelijk gehalte van de opmerkingen van trainers en coaches is niet altijd even degelijk, maar de ontwikkeling om het brein te betrekken bij management development en andere vormen van training is van harte toe te juichen.

We moeten niet vergeten dat je als trainer en organisatieadviseur met breininteresse in 2008 nog tegen gesloten deuren aan liep, als je de hersenen bespreekbaar probeerde te maken. Gelukkig is dat nu anders. Om collega-trainers, -managers, – coaches, en alle anderen te helpen om te focussen in hun vakgebieden, heb ik me de afgelopen 10 jaar in het brein verdiept. (Swaab, Goldberg, Sitskoorn, Den Boer, en vele vele anderen)

Sinds vorig jaar geef ik eendaagse workshops over het onderwerp. Daar komt regelmatig de vraag naar voren wat managers en trainers nu precies kunnen met het brein. Het feit dat deskundigen er tegenstrijdige dingen over roepen, maakt het niet gemakkelijker.

Om geïnteresseerden wat meer duidelijkheid te geven over brein en verandermanagement, heb ik mijn artikelen over het brein gebundeld in een web-boek met de titel ‘Kunnen we wel veranderen?’. Dat kunt u opvragen via mijn mailadres bert_overbeek@hotmail.com

De belangrijkste conclusie die ik na al die studie heb getrokken is dat we zeker kunnen veranderen, maar niet altijd op alle gebieden. We zullen er echter achter komen door iets te proberen. Leren moet je dus altijd doen. Als het dan lukt is het geweldig; lukt het niet dan weet je dat je ook beperkingen hebt.

Voor organisaties betekent dit wel degelijk iets. Wat? Dat lees je in de reader of leer je op de onderstaande workshop.

Bert Overbeek (www.pitchersupport.jimdo.com) geeft workshops en lezingen (bijvoorbeeld in potential trajecten) over verandermanagement en het brein. Op donderdag 27 juni kunt u een workshop volgen over dit onderwerp voor 175 euro (exclusief BTW en verblijfskosten) in stadscafe De Observant in Amersfoort. Aanmelding via pitcher.support@hetnet.nl Ook wanneer het om in company trainingen of lezingen gaat.

1 thought on “Het brein en verandermanagement (+ gratis e-book!)”

Thalita Smit- Cornelder 10 jaar ago

Jammer dat er geschreven wordt over een ” hype”. Mijn inziens is het meer dan noodzakelijk dat de werking van het brein meegenomen wordt bij trainen en veranderen. Anders kun je er niet zo goed niet aan beginnen toch? Geen verandering is mogelijk zonder gedragsaanpassing, een belangrijke rol voor het brein lijkt me zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *