Kies jij voor Gevoel of voor Big Data? (Een interessante workshop)

DSCN5652Waarom is dit zo’n belangrijke workshop? Omdat keuzes maken bepalend is voor alles wat je doet. Je doet dat dagelijks tientallen malen; grotendeels onbewust. De kwaliteit van je keuzes bepalen uiteindelijk het resultaat. Zeker in de toekomst waarin dingen razendsnel gaan. Dan wil je snel goede keuzes maken.

Google Ventures is een bedrijf dat model kan staan voor deze tijd en de komende jaren en misschien wel decennia. Het bedrijf was in 5 jaar 15 keer zo groot als bij de start. Dit komt doordat het bedrijf gebruik maakt van gegevensanalyse, de zogenaamde big data. Niet zonder trots zegt Bill Maris, de oprichter van het bedrijf, dat zijn organisatie toegang heeft tot de grootste database van de wereld. ‘Het zou dom zijn om dan enkel op je gevoel af te gaan’ voegt hij er fijntjes aan toe. Maar is dat wel zo? Bij hem wel, maar ook in andere branches?

 

Op 15 juni organiseert uitgeverij Futuro een workshop in de Horst bij Driebergen waarin het zal gaan over dit onderwerp: wend je je tot big data of vertrouw je op je gevoel/intuitie bij besluitvorming? Het is erg belangrijk om op die vraag een antwoord te vinden voor de komende jaren. En dat heeft iets te maken met de vergissingen die wij maken bij het maken van keuzes, en dus ook: omgaan met gegevens en big data. Daar inzicht in krijgen is leerzaam maar ook big fun. Er valt veel te lachen.

Het zijn niet de gegevens die de besluiten kwaliteit geven, maar de wijze waarop mensen er mee om gaan. En daar gaat de workshop over. Want op dit gebied moeten we nog erg veel leren, en dat leren kunnen we niet snel genoeg doen. In de workshop wordt een checklist aangeboden waarmee je de kwaliteit van je besluiten kunt verbeteren. Bovendien verstrekt Futuro de bezoekers het boek ‘Het Flitsbrein’, een boek dat genuanceerd ingaat op ons gedrag bij de verzameling en analyse van data. De valkuilen van gevoel en intuitie moet je daar ook beter door gaan begrijpen.

Een waardevolle workshop voor iedere manager en onderwijs- en overheidsbestuurder. Kijk hier voor informatie: http://futurouitgevers.nl/workshop/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *