Organisaties kunnen klimaat niet meer negeren…

Dit is een artikel voor business beslissers. En niet voor mensen die voor ‘gekkie’ worden uitgemaakt. En het gaat over het klimaat. Geen zin in? Dan maak je maar zin. Want als je al genoeg hebt van het corona virus, dan heb ik nieuws voor je. Dit onderwerp gaat niet meer voorbij. De rest van je leven niet. Dit is het artikel

‘We maken ons allemaal erg druk om het corona virus. Er komen allerlei sentimenten vrij. We roepen om vrijheid, of juist om beperking van die vrijheid vanuit bescherming van onze gezondheid. Daarbij worden we steeds grover.
Maar er is een groter probleem dan corona.

De ijskappen smelten in razend tempo, de wereld kent grote droogte, de oceanen zijn vervuild, om over de rivieren nog maar te zwijgen. De stikstof uitstoot is zorgwekkend. Er zit een gat in de ozonlaag. En dit alles is het gevolg van onze behoefte aan auto rijden, vliegen, plastic verpakkingen, lange douchesessies.
We willen allemaal comfortabel leven, maar echt, echt, echt, we betalen een heel hoge prijs als mensheid voor deze dingen. Ik heb op eogbert.wordpress.com een aantal artikelen geplaatst naar aanleiding van mijn laatste boek ‘De liefdesarchitect’.
Voor de goede orde: ik ben zeer kritisch op allerlei onzinnige aannames, of om verbanden te leggen op basis van een overtuiging en drie feitjes die mijn overtuiging bevestigen. Ik ben geen ‘klimaatgekkie’, en ook nog eens ondernemer. Ik vind niet dat we stenen moeten gaan gooien, en heb een hekel aan anderen voor blinde massa uit te maken.
Maar ontkenners van klimaatverandering zoek ik graag op. Ze doen mij denken aan die PR-man van Saddam Hoessein, die met een glimlach ‘we hebben alles in de hand’ speelde terwijl de bommen achter hem insloegen in Bagdad. Terwijl de wereld in de brand staat staan zij met de handen in de zij een nieuwe auto uit te kiezen. ‘Na mij de zondvloed’.
Vandaar dat ik het tijd vond voor er een boek over te schrijven, waarin ik in deel 1 de evolutie bespreek.
Ook in mijn boek ‘De schakelaar’ heb ik het erover. En niet voor niets. En ook ik hou van lekker comfortabel leven. De kunst zal zijn om creatief te worden in het zoeken naar de combi comfort-klimaatvriendelijkheid.

https://eogbert.wordpress.com/…/de-hete-gevolgen-van-mondi…/

Bert Overbeek is een ervaren organisatietrainer en -coach. Hij is tevens schrijver van de nieuwe boeken ‘De schakelaar’ en’De liefdesarchitect’. Voor contact: bert_overbeek@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *