Toekomstmuziek: hoe ziet de wereld er over 25 jaar uit?

Hoe ziet de wereld er over 25 jaar uit? Vraagt niet iedereen zich dat wel eens af? Alleen nog maar gekloonde schapen en vlees-vervangende kunststof koeien in een wei van duurzaam geproduceerd kunstgras? Zelfrijdende voorgeprogrammeerde auto’s die robots naar hun virtuele werkplek brengen, die daar dan naar hartenlust aan hun eigen ontwikkeling werken. Levensloop en -lust bestendige huizen. Een politiek bestel dan wel autonoom besturingssysteem dat zich vooral bezighoudt met Europees verwachtingenmanagement en een RIVM dat uit een kweekvijver de milieuvriendelijke en virus- en klimaatbestendige voorwaarden destilleert, die daarmee toekomstbestendig zijn…

Hemelhoge doorontwikkelde zonnekoepels die de UV-straling en CO2 uitstoot omzetten in duurzame brandstof en groene stroom voor oplaadpalen voor zowel de zelfrijdende auto’s als de auto-directieve robots. Het NTO verricht baanbrekend onderzoek op het gebied van gender neutrale voortplanting en genetische manipulatie van de biologisch geheel afbreekbare mens. Er is een DNA databank die drie generaties vooruitloopt op de huidige en ga zo maar door. De toekomst is niet meer wat ie geweest is. Over 25 jaar bestel je je nageslacht bij “JeTrekkenThuisbezorgd.nl” in de vorm van een (roze, blauw of transparant) bouwpakket dat geheel op je persoonlijke DNA is afgestemd en samengesteld uit jouw genetische bouwstenen en omgevingsfactoren. Het pakket is gerelateerd aan je IQ, EQ en AQ zoals die in percentages worden aangegeven op je persoonlijke besturingspas en gebaseerd op een neuro-capaciteit van 85% match. Je kunt je nageslacht op deze manier zelfs tot drie generaties vooruit bestellen. Gender neutrale en neuro-legale streamingfaciliteiten voorkomen psychosomatische en fysieke klachten (bij zowel het nageslacht als bij de pakketaanvrager). Het internationaal monetaire Fonds geeft de witcoin uit in de vorm van een basisbeurs voor iedereen en vult die selectief en individueel aan op basis van neurologische virtuele screening gekoppeld aan een bonussysteem dat gebaseerd is op de individueel gemeten mate van overlevingsinstinct. Dat is ook meteen je virtuele footprint. De dinosaurus Platvoetje is als uitgangspunt genomen voor dit rekenmodel. Het Nederlands Herseninstituut treedt op als internationaal strafhof voor schending van het algemeen geaccepteerde gedachtegoed van zowel de linker (standplaats Brussel) als rechter (standplaats Straatsburg) hersenhelft.

Tegen die tijd kan je ook je DNA opslaan in de cloud of ter beschikking stellen van de wetenschap, waar het zal worden gebruikt voor onderzoek ter bevordering van de K.I. (kunstmatige intelligentie). De mate waarin dat onsterfelijk maakt kan nog niet in percentages worden weergegeven. Maar het ziet er goed uit….

Caroline van Kappel is columniste en schrijfster

1 thought on “Toekomstmuziek: hoe ziet de wereld er over 25 jaar uit?”

Astrid Loriaux 2 jaar ago

Grappig, ik kon erom grinniken, maar ook wel beangstigend. Dit is niet een toekomst die ik wil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *