Verleiding en valse voorwendselen

Wat bazen op zoek naar goed personeel al wel niet doen om je binnen te halen. In dit geval gaat het over een directiesecretaresse die haar talen spreekt. Haar talenten bewezen heeft in drie verschillende functies waarin zij geheel zelfstandig werkte. Via werving en selectiebureaus worden haar diverse banen aangeboden, nadat zij heeft laten weten te willen stoppen met de huidige functie.

Zo voert zij een gesprek met een algemeen directeur in de detailhandel. Dit bedrijf werkt landelijk en koopt concurrenten op om een groter marktaandeel te verwerven. Het cv van de secretaresse ziet er prima uit. Tijdens het tweede gesprek wordt de functie uitvoerig doorgenomen. Zij mag de functie zelf invullen en uitbouwen. Ook pr-werkzaamheden en zaken op het gebied van personeel en organisatie behoren tot haar portefeuille. Ze wordt aangenomen, omdat ze veruit de beste kandidaat is.

We leven inmiddels een paar maanden later. Onze topsecretaresse houdt zich bezig met het uitwerken van notulen, het maken van kopieën en het aanleggen van dossiers. Het pr-werk wordt uitgevoerd door een specialist op dit gebied evenals p&o klussen. Natuurlijk heeft ze haar beklag gedaan bij de directeur die haar heeft aangenomen. Zijn antwoord luidde: “Zo houd je focus; de aandacht moet niet over teveel zaken verspreid zijn.” Einde discussie.

Je begrijpt dat dit toptalent op haar vakgebied inmiddels de werving- en selectiebureaus weer heeft ingeschakeld. Met welke mooie verhalen ben jij binnengehaald?

3 thoughts on “Verleiding en valse voorwendselen”

alexandra 12 jaar ago

grappig. Ooit precies hetzelfde meegemaakt. Aangenomen als huur/facilitiesmanager bij een sociaalculturele instelling, vervolgens bleek mijn taak vooral te bestaan uit het invullen van de bar, het doen van boodschappen en het schoonmaken (konden ze geen personeel voor vinden, maar wat ze bedoelden was: jij kost al zoveel, daar hebben we geen geld meer voor). Toen ik me beklaagde zei de verantwoordelijke bestuurder: jij moet niet willen nadenken, dat doen wij wel voor je. Ik heb de kantonrechtersprocedure vervolgens met vlag en wimpel gewonnen, dat mag duidelijk zijn.

Jan Gravestein 12 jaar ago

Valse voorwendsels zijn er niet alleen bij het binnen halen, maar ook tijdens de rit.
Zelf werk ik al mer dan 20 jaar binnen het HBO-onderwijs, op verschillende afdelingen. Ik mag van mezelf zeggen, dat ik een zeer goed geschoolde, onderussen geroutineerde, emptische 1e graads bevoegd docent ben.
Dus stel ik naar de organisatie toe, ook wel vaker kritische en vooral verdiepende vragen. Zeker als het gaat om werkdruk (staat ook het hoger onderwijs bekend om) onderwijskunde en didactiek. En deze punten worden mij niet in dank afgenomen door mijn leidinggevenden, waarvan er een is opgeleid tot (jazeker…) lager-onderwijs-assistent.
Met name een "te grote broek aantrekken" is een geliefd, terugkerend verwijt geworden.

Onderussen is men zo ver gekomen, dat ik de opdracht heb gekregen "zonder tegenspraak onverwijld iedere opdracht uit te voeren die men mij geeft, letterlijk, te gehoorzamen! Zo niet, zullen wij goedschiks dan wel kwaadschiks uit elkaar moeten gaan."

Onderwijsorganisatie anno 2008!  

Oh ja, de andere leidinggevende is universitair opgeleid…..

Alex 4 jaar ago

Hoe zit het met administratiekantoor aan huis. Een z.g. VvE Bestuurder die zich als professioneel VvE bestuurder voordoet via website maar helemaal niet van VvE reglementen weten en de vergadervoorzitter tegen extra betaling zijn werkzaamheden laat verrichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *