Van bourgondisch eten drinken word je jammer genoeg vadsig en papperig…

Even wat gezondheid op deze jongebazen-site. Echt jong zijn we niet meer, maar soms geven we graag inzichten door waar je op jonge leeftijd niet bij stil staat, maar die later in je leven toch van belang worden. Ik heb tussen mijn 25e en 45e nergens over nagedacht en dat heeft toch wat gevolgen gehad voor daarna. Ik heb het nu wel weer aardig op de rit. Maar misschien handig om te weten op jonge leeftijd hoe je kan voorkomen dat je straks na je 45e vadsig wordt en ongezond.

‘Vanochtend bleek ik met mijn 1 meter 82 85,1 kg. Op dit moment val ik niet meer af. Dat betekent dat ik sinds januari 2016 in het totaal 17 kilo kwijt ben geraakt en nu kennelijk op mijn ideale gewicht ben uitgekomen.
Mensen vragen vaak of ik op dieet ben geweest. Dit is niet het geval. Dieten werken niet. Wat werkte bij mij?

1. Sterke vermindering van koolhydraten als brood, pasta en rijst. In het begin baal je daarvan maar dat gaat snel over. Ik ben overigens wel de pasta sauzen blijven maken, want daar zit uiteindelijk de smaak in.
Ik stopte niet helemaal met pasta’s en brood, maar ben het gaat zien als een lekkere luxe, en als ik het eet, combineer ik het zo min mogelijk met vlees, vis, ei of kaas. Doe ik deze dingen wel in mijn eten, dan komt er geen pasta bij.
Wat verder? Ik ben drastisch minder gaan drinken, en in verband met hartritmestoornissen sinds mei helemaal niet meer. Ik wil dat wel weer gaan doen trouwens, maar het is wel een ontdekking dat ik er zelf niet ongezelliger van word, van niet drinken.
Je drinkt niet omdat het gezond is maar omdat het lekker is. Je komt er van aan, en recent onderzoek laat zien dat alcohol niet gezond is; ook geen twee wijntjes. Ik vind dat persoonlijk heel vervelend want ik ben een liefhebber.
Je drinkt niet omdat het gezond is maar omdat het lekker is. Je komt er van aan, en recent onderzoek laat zien dat alcohol niet gezond is; ook geen twee wijntjes. Ik vind dat persoonlijk heel vervelend want ik ben een liefhebber. Maar de cardioloog zegt het simpel (en het onderzoek ook): een tot twee glazen alcohol per dag kan; daarboven wordt het al snel schadelijk en zelfs kankerverwekkend. Ongezellig, ik weet het, maar er staat tegenover dat je je echt veel beter voelt als je niet drinkt. Je mist alleen wel dat losse en ontremde, waar ik persoonlijk heel dol op ben.
Ik ben veel gewicht kwijt geraakt door de 5 maanden dat ik nu niet drink. Is er dan nog meer? Nou, ik let wel op de hoeveelheden, maar ik nam nogal ruim in, zeg maar. Kaasplankjes en chocola heb ik sterk verminderd; stiekem betrap ik mij nog wel op een patatje hier en daar. Met mayonaise. Nooit de bedoeling, maar wel ontzettend lekker. En dan is er nog het roken; een hardnekkige verslaving. Vijf dagen geleden mee gestopt, en tot dusverre geen probleem. Wel een paar bevliegingen gehad, maar die verwacht je. Ik was ook echt even humeurig donderdag. Maar goed, al met al is het lichaamsgevoel een stuk beter dan een jaar geleden en de twintig jaar daarvoor, zeg maar…

Zie maar wat je ermee doet.

Check voor de schrijver: pitchersupport.jimdo.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *