Kan een jong iemand momenteel een goede manager zijn?

Wie durft?

9 thoughts on “Kan een jong iemand momenteel een goede manager zijn?”

Ronald 17 jaar ago

Wat is een goede manager? Iemand die mensen kan motiveren, iemand die een bedrijf winstgevend kan maken? Ik denk dat hoe je een goede manager ook wilt defineren dat ervaring een grote rol speelt. Nu wil ik niet zeggen dat een manager met ervaring ook automatisch een goede manager is. En zoals eerder gezegt. Sommige dingen leer je niet in een schoolbank zoals politiek, mensen, etc.

gr.

Ronald

René 17 jaar ago

De taart ga je niet meer halen ben ik bang, maar een reactie wil ik wel even geven.
Als eerste even: er is voor mij een verschil tussen ondernemer en manager. De eerste is in mijn ogen een zelfstandige en de tweede is in loondienst bij een organisatie. Voor de discussie neem ik even aan dat we het over een jonge manager hebben.
Beetje kip – ei discussie, als jonge manager moet je toch ergens beginnen om ervaring op te doen. Ook jonge managers (en nieuwe managers in een bedrijf) kunnen respect krijgen. Volgens mij heeft dit met name te maken met de manier waarop je werkt en niet met je leeftijd.

Als laatste nog even een vraag: Is dit een aparte rubriek? Waarom is dit niet gewoon een artikel?

Bert 17 jaar ago

We gaan door, Mark.

Bert 17 jaar ago

Dank je wel, Mark. Noem eens een paar subcategorietjes…

Jos van Gorkum 17 jaar ago

Absoluut. Binnen elke groep zie je wel iemand, die op een of andere manier de rest meekrijgt. Dat zag ik al op school en dat is nu niet veel anders. Hooguit zal een jongere manager wat meer aan de bak moeten, als het leeftijdfsverschil met zijn teamleden vrij groot is, of als er wat gefrusteerde (lees: gepasseerde) mensen bij zitten.

Iets waar ik het wel mee eens kan zijn, is dat iemand die van nature geen echte leider is, door zijn leeftijd automatisch wat meer respect krijgt. Bovendien kan hij het proces een handje helpen door zijn management skills wat aan te scherpen m.b.v. cursussen of coaching.

Wat voor jonge managers geldt, geldt in zekere mate ook voor vrouwelijke managers. Niet voor niets betrap ik me erop om altijd te schrijven in de “hij” vorm. Over voorordelen gesproken.

Mark 17 jaar ago

Ik ga helemaal met je mee, Jos.

christien Blondeau 17 jaar ago

Een jong iemand (wat is jong???) kan volgens mij een goedemanager zijn, maar heeft wel een achterstand in vergelijking met een ervaren manager. Processen kunnen wat langer duren, omdat hij/zij een bepaalde taak nog niet eerder heeft uitgeoefend.
Het hangt af van je persoonlijkheid, maar ook van het vakgebied waarin je zit. Een collega van mij met een p&o-achtergrond heeft jarenlang managers geadviseerd over o.a. hoe je bepaalde personeelsproblematiek aanpakt. Ze is manager geworden en is echt een talent. Ze kan dus niet alleen hier goed over adviseren, maar het ook in de praktijk toepassen.

Jacco 17 jaar ago

Ik ben 21, ik vind mijzelf behoorlijk jong. Vooral in vergelijking tot mijn collega’s alhier. Ik heb inmiddels een behoorlijke opleiding achter de rug, maar betrap mijzelf erop dat ik de avonduren moet benutten om mijn kennis constant op te waarderen. alleen op deze manier kan ik de meer ervaren groep bijbenen.

Bart van der Meulen 17 jaar ago

Een goede manager wordt gekenmerkt niet alleen door goed leiderschap, maar met name door inlevingsvermogen. En inlevingsvermogen komt met de jaren. Een goede jonge manager moet meer afleren dan aanleren. Hij of zij moet afleren ‘het allemaal al te weten’, want hij of zij kan heel wat leren van oudere managers. Hij of zij moet ook afleren alles vanuit een theoretische hoek te benaderen, vaak onvermijdbaar want op ervaring kan een jonge manager vaak nog niet terugkijken. Hij of zij moet beseffen dat er nog heel wat te leren valt en dit ook willen.
Indien deze valkuilen worden beseft en actief worden vermeden, kan een jonge manager best uitgroeien tot een goede manager. Maar een oudere manager hoeft niet per se een goede manager te zijn, want dezelfde jongere manager kan een oudere, slechte manager worden als hij of zij haar valkuilen niet wil onderkennen. Pur sang komt het dus neer op intermenselijke vaardigheden en die moeten vaak wel ontwikkeld worden in de loop der jaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *