Jonge bazen en de prikklok mentaliteit

Bij het weblog innovatieforganiseren.nl schrijven we nu bijna 2 jaar over slimmer werken, dynamisch managen en innovatief organiseren. Volgens ons hebben jonge bazen hier ook dagelijks mee te maken en kunnen ze haarfijn aangeven of deze thema’s nu werkelijk hout snijden of dat het eigenlijk allemaal enorme opgeklopte onzin is, een HRM hype van voorbijgaande aard.

Daarom wil ik jullie redactie en lezers graag eens de vraag voorleggen over innovatief organiseren. Hoe het toch komt dat nota bene de overheid met beloning en bestraffing prikkels moet komen om de prikklokmentaliteit uit 1900 (ten tijde van Taylor en Fayol) er uit te slaan bij zelfs jonge bazen?

In een eerdere gastcolumn over antifile bonussen heb ik het ook al eens aangekaart, maar de bazen blijven bij voorkeur wijzen naar onwillige medewerkers. http://www.jongebazen.nl/gastcolumns/vraagbaak-39/).

Ook gisterochtend was op BNR weer een discussie over rekeningrijden, bonussen voor buiten de spits rijden en kortingen voor het rijden met auto’s met de juiste milieulabels. De overheid moet dus blijkbaar gaan afdwingen dat we gespreid moeten gaan werken en dat we niet meer allemaal als kuddedieren om 08.00 AM in de rij bij de koffie automaat staan. Maar hoe kan dat toch? Jonge bazen weten toch ook wat er mogelijk is op het gebied van telewerken, sturen op output en het geven van vertrouwen?

Wat belemmerd jonge bazen om innovatief te organiseren?

PS. SInds kort kun je ook lid worden van Innovatief Organiseren op LinkedIn. Meldt je aan op http://www.linkedin.com/e/gis/90295/45D0D525E811

1 thought on “Jonge bazen en de prikklok mentaliteit”

A.v.d.Schoot 13 jaar ago

Ik kan dit niet volgen. Als “eigen baas” krijg ik zojuist de verplichting van de belastingdienst om iedereen tijd van aankomst en vertrek te noteren met  handtekening plus handtekening van de “baas” plus idem van mijn eigen tijden en dat elke dag.  Hoezo overheid prikkels en beloning anti oude prikklok mentaliteit.  Wie kan mij helpen om deze verfoeide prikklokmentaliteit te voorkomen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *