Leiderschapsdiscussies praktisch gemaakt; fris boek!

‘Laatst werd de borst van een vrouwelijke collega geamputeerd. Belde na drie dagen de leidinggevende om te vragen wanneer ze terug kwam. Hij was vergeten wat ze had.’ Zomaar een uitspraak van een  medewerker uit het boek ‘Voer voor jonge bazen’ dat op 21 november uitkomt. Het boek gaat over wat er echt gebeurt op de werkvloer, en hoe je daarmee het beste om kan gaan.

Dit heerlijke cadeau voor jonge, toekomstige en oudere managers is niet het zoveelste theorieboek over leiderschap. Het vertelt verhalen, en put uit een rijke ervaring. Over managers die denken dat je er mee weg komt, als je  achter je computer blijft zitten. Of die meer bezig zijn met hun carriere dan met hun mensen.  (www.pitchersupport.com)

Het boek laat zien hoe dat overkomt.  ‘Een relatie aangaan lukt ze niet, die managers, want zo zijn ze niet opgeleid. Ze denken dat wij een excel sheet zijn,’ zegt een medewerker. Waar het om gaat is respect, om aandacht en om eerlijke informatieoverdracht. In de taal van de medewerker.

Niet iedere manager wil dat. ‘We moeten ons zeker als een dombo gaan uitdrukken. En fluwelen handschoentjes aantrekken. En aai poes doen. En dan willen onze medewerkers heeel misschien, als het ze zo uitkomt tussen het koffiedrinken en verjaardagstaart eten door, wel even een klusje doen voor  dat vorstelijke salaris van ze.’

In het boek geeft Bert Overbeek (trainer, coach en interim manager; zie pitchersupport.com) een antwoord op de vraag: ‘Hoe doorbreek je dit soort zaken?’ En hij houdt het praktisch. Nergens wordt het boek nodeloos theoretisch.

Dit praktische boek gaat over verbinding en leiderschap. Daarom staan er in deel 2 ook 14 interviews met grootheden uit het bedrijfsleven en de politiek, die vertellen over hun carriere en ideeën over de toekomst. Voor de jongere generatie. Het merendeel daarvan is vrouw en dat is een bewuste keuze. Zo ontmoeten we topvrouwen als Marguerite Reijnen-Soeteman (AON), Jolanda Poots-Bijl (VolkerWessels), Ingrid Thijssen (NS Reizigers), Pamela Bouwmeester (ex-NS), Kathleen Ferrier (van voor dat ze bekend werd) en Angelique de Vries (SAP).
Boeiende mannen zijn er ook. Flora Holland CEO Timo Huges, ex-kamervoorzitter Frans Weisglas, D’66-kamerlid Boris van der Ham en HEMA-bestuursvoorzitter Ronald Van Zetten.  Zo krijg je als lezer een goed beeld van wat er speelt op de werkvloer én in de top.

Als toetje kun je na aanschaf van het boek ook nog een e-boek met columns krijgen. Gratis. En dit alles om een nog betere manager te worden. Maar wat is dan die betere manager? Het antwoord van een medewerker in het boek:

‘Leidinggevenden worden gerespecteerd als ze streng, rechtvaardig zijn en vol aandacht zijn. (…) Een echte baas valt vaak goed. Maakt niet uit of het een man of vrouw is. (…) Als ze maar eerlijk zijn en niet  met een of ander soft verhaal harde dingen aan de man proberen te brengen. We zijn niet gek. We hebben in ons priveleven ook te maken met notarissen, advocaten, bankiers en verzekeraars.’

‘Voer voor jonge bazen’, Bert Overbeek, uitgeverij Haystack, € 19,95. Te bestellen via www.managementboek.nl, www.bol.com of uw boekhandel. Twitteraccount van Bert Overbeek: Goeroetweets.

(Filmpje van de schrijver: http://www.youtube.com/watch?v=bDo9bvhlma4)

Interview met de schrijver: http://www.jongebazen.nl/kennismanagement/topvrouwen-voor-jonge-managers-een-lekker-boek

Bert twittert op ‘Goeroetweets’

3 thoughts on “Leiderschapsdiscussies praktisch gemaakt; fris boek!”

Bert Overbeek 11 jaar ago

Het Powned-item waarin Bert voorkomt vind je hier: http://player.omroep.nl/?aflID=13344471, na 10 min 45.

Jonge Bazen: Quiz. Win een boek! | HAANTJES GEDRAG 11 jaar ago

[…] Op 15 november verschijnt mijn nieuwe boek ‘Voer voor jonge bazen’ bij de uitgeverij Haystack (http://www.jongebazen.nl/geen-categorie/leiderschap-leuk-maken-eindelijk-een-lekker-praktisch-boek). Het boek verschijnt naar aanleiding van 1000 artikelen op JongeBazen. De komende weken geef ik […]

Jonge Bazen: Manager: ‘Wie zijn verantwoordelijkheid niet neemt, moet ophoepelen’ | HAANTJES GEDRAG 10 jaar ago

[…] Hier vind je alle informatie over het boek ‘Voer voor jonge bazen’ van Bert:http://www.jongebazen.nl/geen-categorie/leiderschap-leuk-maken-eindelijk-een-lekker-praktisch-boek  […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *