‘Heerlijk, de werkvloer op!’ (Boek Bert Overbeek loopt goed)

Vorige week verscheen een prettig leesbaar boek over operationeel leiding met de titel ‘Heerlijk, de werkvloer op!’ De ondertitel luidt ‘Lusten en lasten van leiding geven op de werkvloer’. Het is geschreven door JongeBazen-hoofdredacteur Bert Overbeek.

Het door PS Publications uitgegeven boekje is bij de schrijver zelf voor JongeBazen-lezers tot 31 december nog voordelig te kijgen; daarover aan het einde van dit stukje meer.

‘Heerlijk, de werkvloer op!’ laat iets bijzonders zien, namelijk de ongeschreven en informele normen en waarden die gelden bij medewerkers in heel wat operationele processen. In het boek brengt de schrijver ze in kaart. Hij gaat er daarbij vanuit dat managers die normen en waarden moeten kennen, willen ze effectief zijn in hun leiderschap. Dit is echter vaak niet het geval, zoals uit de talloze praktische voorbeelden in het boekje blijkt’.
‘Geen projectontwikkelaar zal bouwtekeningen ontwikkelen zonder de realisatieomgeving goed te kennen.’betoogt Overbeek in zijn boek. Waarom doen we dat dan wel bij gedragsveranderingen? Het klinkt ongelooflijk maar het gebeurt voortdurend dat veranderingsconcepten in organisaties worden ontwikkeld zonder de werkelijkheid te kennen waarin dit zou moeten gebeuren.’
‘Heerlijk, de werkvloer op!’ is niet het zoveelste academische verhaal over leiderschap. Het wil een praktisch en helpend werk zijn voor de operationeel leidinggevende. Overbeek heeft met deze groep te doen. Er is constant kritiek op ze, zowel vanuit managers als vanuit medewerkers. Maar ga er maar eens aan staan, leiding geven aan mondige medewerkers, wanneer je leidinggevenden vooral kritiek uiten.
‘Heerlijk, de werkvloer op!’zal straks verkrijgbaar zijn voor 12,50 euro, maar mensen die het boek voor 31 december bestellen, hoeven maar 8 euro 95 (exclusief portokosten) te betalen. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is:

(a)  per te bestellen exemplaar € 8,95 plus € 2,00 verzendkosten overmaken op bankrekening 49 81 36 906 tav Pitcher Support, Zwolle, onder vermelding van ‘Heerlijk. de werkvloer op!’ 

(b) een mail sturen naar bert_overbeek@hotmail.com (bert-underscore-overbeek-at-hotmail-dot-com). In de mail vermeldt u dat u heeft betaald, uw adresgegevens en het aantal exemplaren dat u heeft besteld.

(c) U krijgt het boek dan thuis gestuurd. Er kan wat vertraging met de levering optreden door de feestdagen. Mocht u het de 15e januari nog niet in huis hebben, dan stuurt u een herinneringsmail.

U zult geen spijt hebben van de aanschaf van dit vlot geschreven boek.

4 thoughts on “‘Heerlijk, de werkvloer op!’ (Boek Bert Overbeek loopt goed)”

Claudia 14 jaar ago

Hallo Bert.

Gefeliciteerd met hetgeen wat jij tot nu toe hebt bereikt.
Veel succes en fun met hetgeen jij doet,gaat doen.

P.s: wanneer komt jouw dicht bundel / pics uit?

Groetjes C.A.

Run op ‘Heerlijk, de werkvloer op!’ 14 jaar ago
Jonge bazen maken veel fouten (Verandermanagement) – ManagementSite.nl 13 jaar ago

[…] Overbeek Om jonge managers voor misstappen te behoeden schreef Bert Overbeek het boek ’Heerlijk, de werkvloer op!’ en heeft hij zijn weblog JongeBazen die dagelijks door zo’n 700 jonge managers wordt […]

Hessel Visser 6 jaar ago

Is het boek nog steeds te koop? Misschien is het handig de tekst dan wat aan te passen. Via de blog http://www.logistiek.nl/supply-chain/blog/2009/3/heerlijk-de-werkvloer-op-101130848 leest men hier nog wel over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *