Liefdesrelaties als middel voor ontwikkeling

Er is een duidelijke piek in echtscheidingen kort na de zomer. Dus is dit het ideale moment voor een lekker leesbaar boek, dat inzicht geeft in de patronen van liefdesrelaties. ‘Love love love’ is dat boek. De schrijver Bert Overbeek heeft het vermogen om complexe materie op een eenvoudige manier te vertellen. De lezer is na lezing zelf een relatiedeskundige geworden. Overal te bestellen, onder andere via deze link: https://www.managementboek.nl/boek/9789463865005/love-love-love-

We kijken een beetje raar naar relaties in de 21eeeuw. Velen denken dat dat het doel van hun leven is, maar Overbeek ziet het meer als een middel om jezelf en de ander te helpen bij persoonlijke groei en ontwikkeling. Natuurlijk is het ook een bron van vreugde, veiligheid en aangenaam samenzijn. Maar wie dat beeld koestert, leeft in een roze wolk. De schrijver maakt op een empathische, soms ironische wijze een einde aan de onrealistische verwachtingen, die feelgood films en datingsites ons opdringen. Maar met een andere kijk op het begrip relatie valt er misschien het nodige leed te voorkomen.

Mensen blijven niet meer vanzelfsprekend bij elkaar, zoals vroeger, en de monogamie heeft het zwaar. Toch kan het wel: een langdurige relatie onderhouden. Vrijheid, ruimte geven en vertrouwen blijken succesfactoren, als je praat met happy couplesdie al lang bij elkaar zijn.

Maar je krijgt het niet cadeau. Relaties kennen fases, en daarin zitten ook fases van verveling, sleur en crisis. En dan worden mensen zomaar verliefd op een ander. Of gaan vreemd, zo blijkt uit de cijfers.

Hoe je met die dingen kan omgaan, beschrijft ‘Love love love’ uitgebreid. Bert is organisatietrainer en -coach, maar ook deskundige op het gebied van liefdesrelaties, zowel beroepsmatig als vanuit eigen ervaring. De aanleiding voor het schrijven van het boek was bijvoorbeeld zijn eigen verdriet over een mislukte relatie. Maar dat heeft hem niet weerhouden om zich met veel energie te verdiepen in grootheden onder de relatiepsychologen en seksuologen als Jurg Willi, David Schnarch en Esther Perel.

Het boek zal inzichten van de lezer verdiepen op het punt van relatiepatronen, en hem helpen op cruciale momenten in zijn relatie. Handig na de zomervakantie, als je relatie het moeilijk heeft. Je hoeft dan niet per sé te scheiden. De manier waarop je ermee omgaat, is bepalend voor het lukken of mislukken van je relatie. En daar wil ‘Love love love’ helpen! Zodat je je persoonlijk ontwikkelt, waarvan je dan weer profiteert in andere omgevingen, zoals bijvoorbeeld je werk of vriendenkring.

Organisatietrainer en -coach, en relatiecoach Bert Overbeek publiceerde managementboeken bij uitgeverij Haystack en Futuro Uitgevers. Zijn boeken over diversiteit kwamen terecht in de top 5 van de Managementboek top 100. Dit boek geeft hij uit in eigen beheer, net als zijn boek over hartritmestoornissen (‘Ritmes van het hart’)

1 thought on “Liefdesrelaties als middel voor ontwikkeling”

Hans Warmenhoven 1 jaar ago

Ik heb het gedeeld op LinkedIn. Nu Indian Summer, de zomer bijna voorbij en de herfst nog niet helemaal aanwezig. Tijd om relaties te bezien in velerlei opzichten. Het boek zal hier zeker aan bijdragen. Kneed de tijd vooral in het nu en de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *