Misdadigers zijn het, die graaikapitalisten!

Threenagers en graaikapitalisten zijn twee woorden die in de dikke van dale kunnen. De threenager is de dertiger die van verantwoordelijkheden niets willen weten. Sex drugs en rock and roll is hun grondtoon. Ondertussen hebben ze topbanen. Dat hebben ze gemeen met graaikapitalisten; de groep die nu hopelijk hard ten val gaat komen.
Misdadigers zijn het, die graaikapitalisten. Met tonnen bonus vertellen ze hun organisatie dat er mensen moeten verdwijnen. Ze bezuinigen overal op, behalve op hun eigen salaris. Het interesseert ze niets wat er met anderen gebeurt. En dat zien we bij threenagers ook. Mensen, aldus de Pers, die staan te flirten op een party terwijl partnerlief met de kleine op de bank zit. Zijn of haar gevoel doet er weinig toe.
Het zijn de producten van overdaad, dacht ik vanochtend in een moralistische bui, toen ik door de straten van Alphen aan den Rijn liep. Ik zag veel winkelende vrouwen (op een dinsdag?!), een flink aantal moeders ook. Ze waren op het eerste gezicht niet bepaald unhappy, wandelden lekker door de winkelstraat en maakten hier en daar een praatje.
Ik weet niet voor wie het nu echt erg is, de economische recessie. We zullen wel een beetje terugvallen, misschien iets meer dan een beetje. Fijn voor het milieu denk ik dan. En sliepuit voor de graaikapitalisten. De threenagers zullen er wellicht weinig van merken, maar de winkelende vrouwen zullen echt genoegen moeten gaan nemen met minder. Of een nieuwe man zoeken die het wel kan bekostigen. Verdrietige singles genoeg. Zijn allemaal gedumpt door hun threenagers.
Waar het me om gaat: laten we vooral niet doen alsof de wereld in elkaar stort. Er is een kredietcrisis, nou en? We moeten met minder toe. Nou en? Wat voor verhevens raken we nu kwijt? Er is hooguit wat minder geld voor degeneratie. En voor threenagers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *