Brein, change en leiderschap! (Nu ook in Antwerpen)

2014-11-02 20.06.20‘Leiderschap en het brein’ is een thema dat steeds actueler wordt. Zeker voor managers, trainers en coaches. De laatste 10 jaar zijn er veel nieuwe inzichten in de menselijke geest. Dat betekent ook iets voor de manier waarop we met medewerkers omgaan. Maar de business wereld is nog wat huiverig om de inzichten in te passen. Het valt liever terug op oude psychologische inzichten. En daar moeten we iets aan blijven doen! In het belang van managers en medewerkers!

Vandaar dat ‘leiderschap en het brein’ een actueel thema is en moet worden. Zo heet de workshop dan ook die Bert Overbeek op donderdag 5 februari 2015 in Antwerpen geeft. Deze leerzame en soms grappige workshop is een must voor iedere leidinggevende of trainer. Het neuro-onderzoek heeft namelijk meer inzicht gegeven in de mogelijkheden van medewerkers. Deze workshop geeft antwoord op vragen als:

 

-Wat doet leiderschap met teams?

-Waarom zijn mensen gevoelig voor leiders?

-Wat heeft onze prefrontale cortex te maken met leiderschap en veranderingen?

-Waarom hebben mensen weerstand tegen sommige leiders?

-Wat heeft leiderschap met weerstand tegen veranderingen te maken?

-Waarom mislukken cultuurtrajecten zo vaak? En hoe kan je dat voorkomen?

-Waarom is het voor medewerkers zo moeilijk om feedback aan elkaar te geven?

-Kunnen mensen hun gedrag veranderen en hoe lang duurt dit dan?

-Erkent de mens iemand als leider, en wanneer doet hij dit?

-Hoe leren mensen in organisaties?

-Waarom hakt ontslag er zo diep in bij teams?

-Hoe neem je goede snelle besluiten en welke rol speelt intuitie hierbij?

 

Bert Overbeek neemt je op een praktische manier mee naar een interessante kijk op leiderschap aan de hand van managementdenkers, breinwetenschappers, biologen en sociologen. Uiteraard is het geen college; je bent zelf veel bezig en uiteraard is er ruimte voor je mening.

Deze workshop is tot nu vooral in Amersfoort gegeven, maar er waren veel Zuid-Nederlanders en Belgen die er zich voor wilden opgeven. Vandaar dat de workshop nu ook in Antwerpen wordt gegeven. De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt.

Er zijn twee workshops.

  1. Een eendaagse workshop a 225 euro. Dit bedrag is exclusief BTW en verblijfskosten.
  2. Een tweedaagse workshop a 425 euro. Hierbij gaan we nog dieper in op de materie en is er ook ruimte om je persoonlijke ideeen te toetsen aan de nieuwe inzichten, zodat je inzicht in de mens een update krijgt.

Uiteraard zijn er in company mogelijkheden.

Je kunt vrijblijvend informatie inwinnen via pitcher.support@hetnet.nl Een Belgische deelnemer evalueerde de workshop en sfeer van de workshop onlangs als volgt:

‘Eerst en vooral een dikke merci voor je workshop gisteren, ik heb er enorm van genoten… veel bijgeleerd en ben het  nog allemaal aan het laten bezinken (het knettert nog volop na in mijn hoofd). Ook de ‘afterparty’ was heel gezellig en boeiend. Je hebt mijn verwachtingen op verschillende vlakken ruimschoots overtroffen. Ik heb hier op het werk vandaag dan ook volop gestoeft (is dat een Belgisch woord?) over je workshop en expertise.’

 

Bert Overbeek gaf al veel workshops en trainingen de laatste jaren over dit onderwerp. Hij schreef ook een boek met artikelen over verandermanagement en het brein. ‘Bert’s breinboek voor Managers en Trainers’: http://www.mijnmanagementboek.nl/shop/index.php/bert-s-breinboek-voor-managers-en-trainers-40803-www-mijnmanagementboek-nl.html   Bert twittert op Goeroetweets.

1 thought on “Brein, change en leiderschap! (Nu ook in Antwerpen)”

Innovatief Organiseren: over meer menselijke energie in organisaties – Innovatief Organiseren – Dirk Koster Consultancy 8 jaar ago

[…] Jonge Bazen: Hersenen en leiderschap Gisteren […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *