Gezocht: redacteuren duurzaamheid

Op dit moment ben ik druk bezig met het zoeken van mederedacteuren die hun bijdrage willen leveren aan een zustersite van jongebazen.nl (en alle anders sites die deel uitmaken van het netwerk van managementsite.nl) over duurzaamheid. Het gaat daarbij met name om duurzaam HR, de wijze waarop organisaties trachten duurzaamheid te implementeren, eigen keuzes en keuzes die jij je omgeving ziet maken rond duurzaamheid, duurzaamheid in Nederland en daarbuiten.

Kenmerken van blogs/postings zijn gekoppeld aan actuele casuïstieken of direct aan de actualiteit, ze wijzen op mythes of hypes en zijn nooit beschouwend van aard. Met dat laatste worden artikelen bedoeld waarin betoogd wordt dat we het wel redden als we er met zijn allen de schouders onder steken of andere bevoogdende woorden. Wel worden grenzen verkend, kritisch naar de dagelijkse werkelijkheid gekeken en wordt gezocht naar oplossingen die wél werken.

Schrijven doe je vanuit passie, betrokkenheid en verontwaardiging rond duurzaamheid. Alle redacteuren schrijven op vrijwillige basis; er staat geen financiële vergoeding tegenover.  Als je ‘ja’ zegt, neem je de verantwoordelijkheid op je om drie tot vier keer per maand een posting te doen. Wat er wel tegenover staat is het verwerven van free publicity over je eigen werkzaamheden, je bent goed te vinden via zoekmachines,  je kunt gevraagd worden om een artikel te verzorgen in een vaktijdschrift en dan vergeet ik nog een aantal zaken.

Wat verder nog belangrijk is, is dat je goed kunt schrijven. Heb je belangstelling? Stuur dan als (schrijf)proef twee tot drie blogs/postings naar paola@ombradellaterra.nl. Natuurlijk kun je via dit adres mij ook vragen contact met je op te nemen om je van de nodige informatie te voorzien. Laat dan in je mail weten aan welke informatie jij behoefte hebt.  Ik hoor/lees graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *