Komop, storten en niet zeuren verder!

Ik las een stukje van Margriet Breet op haar weblog (www.margrietbreet.nl) over de waanzin in de wereld. U kunt het daar vinden. Het is de afgelopen week geschreven en toen ik het las dacht ik ineens: juist Margriet, laten we de waanzin van die zogenaamd normale wereld eens ter discussie stellen. Iemand moet het doen. Een poosje heerlijk moralistisch wezen. En laten we dan eens beginnen bij de meest onzinnige en onontkoombare aller bedenksels: de enorme verschillen in arm en rijk… (zie ook www.bertblog.nl, vooral als u beeldend kunstenaar bent want ook die lezen jongebazen.)  

Ik ben eigenlijk een idealist en ik wil daar eens wat meer inhoud aan geven. In mijn werk kan ik iets van mijn idealisme kwijt. Ik probeer mensen te ondersteunen om een beter gevoel bij hun werk te krijgen. Bescheidenheid is daarbij de grondtoon, want het is maar klein, mijn bijdrage.

Maar ik las een stukje van Margriet Breet op haar weblog (www.margrietbreet.nl) over de waanzin in de wereld. U kunt het daar vinden. Het is de afgelopen week geschreven en toen ik het las dacht ik ineens: juist Margriet, laten we de waanzin van die zogenaamd normale wereld eens ter discussie stellen. Iemand moet het doen. Een poosje heerlijk moralistisch wezen.

En laten we dan eens beginnen bij de meest onzinnige en onontkoombare aller bedenksels: de enorme verschillen in arm en rijk. De waanzin die lekker blijft voortbestaan omdat een bepaald deel van de mensheid vindt dat ze de mogelijkheid moet hebben om hedonistisch te leven.

De cijfers vindt u overal op internet. Er zijn mensen die miljarden verdienen. Miljarden. Die slapen in hotels die op zijn laagst 5000 Euro per nacht kosten. Met één nachtje niet in zo’n hotel slapen, maakt u zomaar een paar dorpen in Afrika gelukkig. Hele dorpen!

Laat me even doorgaan. Er zijn sigaren die een paar honderd euro kosten. Er zijn wijnflessen die tienduizend euro kosten. Sommige mensen betalen zich scheel voor een hapje kaviaar of een truffeltje. Allemaal heel lekker, ik twijfel er niet aan, maar ook allemaal erg belachelijk als je de toestand elders bekijkt.

Het gekste is dat in het globalistisch denken verdeling van het geld niet mee doet. En ik vind dat het wel moet. Ik vind gewoon dat het wel moet. Ik daag u uit om 250 Euro over te maken op een hulpfonds voor Afrikanen. Om een begin te maken. Geen tientje, geen staatsloterij, nee, gewoon een lekker fors bedrag. Dan maar een maandje geen vlees eten. Hebben de dieren er ook nog wat aan. Kom nou zeg! Zijn we helemaal gek geworden!

Ik ga u voor. www.soskinderdorpen.nl (giro 2280)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *