Kom niet aan mijn kantoor!

De binnendienstmedewerkers van bedrijf X zitten met
zijn allen in één – eigenlijk te krappe – ruimte. In het kantoor staan 10 bureaus, al dan niet “gescheiden” door halfhoge wandjes. Het is dan ook een gekakel van jewelste.
Meerdere mensen die tegelijk aan de telefoon zitten. Collega’s die bij wijze van overleg naar de andere kant van het kantoor roepen. Heeft iemand een vraag dan wordt die meteen gesteld en er wordt meteen antwoord verwacht. En iedereen bemoeit zich overal mee. Vaak staan er ook nog printers en kopieermachines te rammelen. 

Barbara is één van de medewerksters en zij wordt gek van het kabaal. Ze kan zich nauwelijks concentreren en gaat elke avond met hoofdpijn naar huis. Ze heeft het al meerdere keren tevergeefs besproken met haar baas. De oplossing zou eenvoudig zijn: een rustiger werkplek, maar ja, die is er helaas niet. Het hele kantoor zit vol, nergens is nog ruimte “over”. En een groter pand huren of een betere indeling maken zijn geen opties. Tenminste, zo luidt het antwoord van haar baas op de vraag of hij kan zorgen voor een betere werkplek. Bovendien, iedereen zit in dezelfde herrie en de anderen klagen niet.  

Klein detail: die baas heeft een groot kantoor voor zichzelf dat een oppervlakte van de halve kantoortuin beslaat. Hij zou natuurlijk zelf veel liever ook in de kantoortuin zitten, maar helaas kan dat bij zijn functie niet, want hij is vaak met vertrouwelijke zaken en gesprekken bezig. En driekwart van de tijd is hij niet aanwezig…

Barbara heeft het idee dat zijn eigen kantoor puur een statussymbool is. Hij lekker in zijn eentje een groot kantoor en het gepeupel allemaal bij elkaar. Wat kan ze doen om een betere werkplek te organiseren?

1 thought on “Kom niet aan mijn kantoor!”

Renske Quekel 14 jaar ago

Altijd lastig dit soort zaken! Een ander pand regelen zal zeker niet zo makkelijk gaan en wil over de kosten daarvan nog niet eens spreken. Een gesprek hebben met de afdeling personeelszaken aanvragen kan altijd. Die gaan ook over welzijn en arbo. En iedere dag met hoofdpijn naar huis……geen pretje. Wellicht handig om op de afdeling te inventariseren of nog meer mensen hier last van hebben. Geluidsisolerende oplossingen hoeven niet duur te zijn nl. Samen sta je sterker. Wel eerst nog even langs leidinggevende. En mochten er meer mensen mee zitten, dan is het het handigste eens te bespreken en vast te leggen hoe met zich ook kan gedragen in een kantoortuin. Gerdragsaanpassingen werken vaak het beste. Het “schreeuwpatroon” uit noem ik het altijd maar. Heb hier persoonlijk veel mee te maken gehad en altijd wel goedkope oplossingen of gratis oplossingen voor gecreeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *