Seks heeft wel degelijk met slecht management te maken!

IMAG0921Hoe word ik een rat? Dat was de titel van een beroemd boek van jaren geleden. En hoewel Joep Schrijvers het boek met een knipoog schreef, is het tijd voor een nieuwe ‘rat’. Namelijk: voor een rat die zich ontdoet van de ratten in zijn bedrijf. Maar hoe doe je dat als medewerker, wanneer je leidinggevende een rat is? Daarover gaat mijn nieuwe boek Slechte chefs werk je weg. (http://www.mijnmanagementboek.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=bertoverbeek)

In mijn werk als trainer, coach en interim manager heb ik me bijna 25 jaar de ogen uitgekeken. Ik heb veel goeds gezien. Veel goede managers ook. Managers die het resultaat verbeterden door hun mensen goed te informeren, door aandacht voor zowel hen als het bedrijf te hebben. Over hen gaat mijn nieuwe boek dus niet. Het gaat over slechte managers, in mijn boek fijntjes afgekort tot SM.  

Waarom schreef ik het boek? Omdat ik helaas ook teveel leidinggevenden zag rondlopen die zich met gemene spelletjes bezighielden. Die de rat waren geworden uit het boek van Joep Schrijvers. Steeds vaker bereikten me verhalen van goede professionals die het moeilijk hadden onder een chef die maar met een ding bezig was: zijn persoonlijke status te verhogen. Ten koste van medewerkers.

Waarom jagen mensen toch die status na? In de dierenwereld is dat een manier om meer seks te hebben. Bij ons ook? Of gaat het om macht? Dat soort vragen behandel ik in mijn boek. Maar belangrijker is de vraag: hoe krijg je iemand op de knieen die valse spelletjes speelt?

Zelf vals worden helpt. Maar daarvoor moet je goed weten wat je doet. En je doel moet deugen. En daarover hoef je niet lang te denken: wie een SM weg werkt doet iets goeds. Door een in- en ingemene leidinggevende weg te werken, bewijs je heel wat mensen een dienst. Hoe? Dat lees je in mijn boek.

Soms zal je misschien denken: maar dit kan ik toch niet maken; wat maakt die Overbeek nou?! Denk dat even door. Denk wat uiteindelijk beter is voor jou, voor je organisatie, voor de familie van de SM en uiteindelijk voor de SM zelf. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Om in 2014 de strijd aan te binden met gemene chefs, moet je dit boek echt gelezen hebben.

Je vindt hier alle informatie (rechts in de kantlijn de boeken): http://www.mijnmanagementboek.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=bertoverbeek

Mijn andere nieuwe boek ‘Bert’s breinboek voor managers en trainers’  vind je ook via deze link, maar is ook gewoon te bestellen via managementboek.nl

 

 

6 thoughts on “Seks heeft wel degelijk met slecht management te maken!”

Albert Bos 9 jaar ago

Hallo Bert. Wat nou als die SM ook de directeur/eigenaar is? Met vriendelijke groet, Albert

Antwoord op Albert Bos
Bert Overbeek 9 jaar ago

Dan neem je ontslag, Albert (-:

Pieter Taffijn 9 jaar ago

Het lijkt me niet zinvol om een boek te kopen in de hoop dat je een ander boek wint in een verloting die op 10 januari wordt gehouden. Tenzij dat op10 januari 2015 gebeurt, maar dan moet je weer zo lang wachten!

Antwoord op Pieter Taffijn
Bert Overbeek 9 jaar ago

Ik lig in een deuk van het lachen. Dank je wel, Pieter. Het gaat om 10 maart 2014

Wim 9 jaar ago

Wat te doen als de hele top van een organisatie uit ratten bestaat en dermate intimiderend te werk gaat, dat mensen uit angst voor ontslag noodgedwongen het werk blijven doen.. Dit gebeurt op het werk van mijn vrouw. Mensen worden op staande voet ontslagen omdat zij handelen – volgens het management dan – in strijd met het beleid van de organisatie. Anderen melden zich ziek.

Oh ja, gezien de gigantische bezuinigingen op de jeugdzorg, waar mijn vrouw werkt, en gezien de leeftijd van de meesten, is de kans op een andere baan nul.

Marion Naus 9 jaar ago

Slim Management Bert, dat je inspeelt op de probleemvraag van niet zo Slimme Medewerkers.

Marion Naus
HR ondernemer: cultuur als onderscheidend DNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *